Back to Question Center
0

Zašto koristiti Google listove kao osnovnu skretu za veb? - Semalt Odgovor

1 answers:

Google Dokumenti ili Google listovi su veb-softver. Ove aplikacije su kompatibilne sa više Microsoft Office formata i pomažu u skraćivanju različite web stranice. Možete koristiti Google Sheets za kreiranje i uređivanje datoteka na mreži i pribavljanje podataka u realnom vremenu. Google listovi i Google dokumenti dobili su široku pohvalu za njihovu jednostavnost, česte nadogradnje proizvoda i pouzdane rezultate. Ako želite da napravite web skreper u Google listovima, morate pratiti nekoliko jednostavnih koraka.

Korak 1:

Prvi korak je kopiranje URL-a u tabelu.

Korak 2:

U drugom koraku krećete se do stranice, krenuti mišem preko pisca i kliknite desnim tasterom miša da biste prikazali meni.

Korak 3:

Treće, kliknite na opciju Inspect Element. On će odmah prikazati prozor pregleda gde možete pregledati HTML elemente.

Korak 4:

Sledeći korak je ubacivanje određenog koda u prozor prozora za programer. Takođe možete koristiti funkcije import-XML Google Sheets-a da biste obavili svoj posao.

Glavne pogodnosti Google listova:

1. Prečice na tastaturi

Postoje različite prečice na tastaturi kako biste olakšali rad. Pomoću Google tabela možete jednostavno memorisati nekoliko prečica i odmah izvršiti različite zadatke. Na primjer, Ctrl + C se koristi za kopiranje teksta sa različitih web stranica, a Ctrl + V se koristi za prilaganje ovog teksta u običan dokument.

2. Obrasci i ankete

Možete jednostavno kreirati onlajn obrasce i ankete sa Google listovima. Korisno je za webmastere i freelancere koji žele da primaju povratne informacije od svojih korisnika.

3. Stegni i sačuvajte web sadržaj

Jedna od glavnih prednosti Google listova je da možete lako skrivati ​​web sadržaj. Pogodan je za preduzeća i programera i pomaže im da čuvaju web sadržaj u čitljivom i skalabilnom formatu. Datoteke možete direktno prenijeti na tvrdi disk za korištenje van mreže.

4. Kompatibilnost

Google listovi su kompatibilni sa svim operativnim sistemima i računarskim i mobilnim uređajima. Možete ih integrirati sa svojim Gmail nalogom i preuzeti i čuvati što više datoteka koliko želite. Google listovi su savršeni za digitalne prodavce i pomažu im da ostvare niz zadataka.

5. Ćaskanje tokom editovanja

Sposobnost sarađivanja sa prijateljima je primarna prednost Google Sheets-a. Možete razgovarati sa prijateljima dok gledate svoje web dokumente ili pretražujete sadržaj na mreži. Takođe možete stupiti u kontakt sa svojim kupcima i pokazati. Za ovo, trebalo bi da kliknete na strelicu u odeljku Ćaskanje i uživate u razgovorima u realnom vremenu.

6. Gadgeti Google Sheets-a

U Gadget Gallery Google Visualization API-u postoji veliki broj gadžeta. Možete preuzeti što više gadžeta i ostvariti svoje zadatke. Da li ste investicioni bankar ili trgovac? Google Finance će pomoći u obavljanju različitih zadataka u mreži. Možete lako pratiti trenutne investicije i pregledati istorijske podatke. Sa Google Spreadsheets-om, možete pogledati i otvoriti bilo koju datoteku, uključujući. xls, doc,. odt,. xlsx, ppt i drugi Source .

December 22, 2017