Back to Question Center
0

Semalt: najčešće korišćeni zahtevi za skraćivanje podataka

1 answers:

Potražnja za online struganjem raste iz dana u dan jer mnoštvo kompanija koristi ogromna količina podataka za različite svrhe. Različite organizacije i pojedinci imaju razne potrebe za web skrapingom . U stvari, sada postoje beskonačne vrste potreba za ekstrakcijom podataka. Da bi se ilustrovao značaj prikupljanja informacija, 7 najčešće korišćeni zahtevi za vađenje podataka su prikazani u nastavku.

1. Prikupljanje podataka iz PDF datoteka

Ovaj skraćivanje podataka zahteva za prikupljanje određenih podataka iz PDF datoteka i pretvaranje u datoteke excel. Svaka od ciljnih datoteka sa podacima ima oko 15 do 20 podataka po približno 5 do 15 stranica.

2. Izvlačenje informacija putem pretraživača i online direktorija

Ovo je česta potreba za ekstrakcijom podataka. Zahteva prikupljanje podataka iz pretraživača i online direktorija i upisivanje u određenu bazu podataka.

3. E-pošta Spisak organizacija i verifikacije

Zahtev za podnošenje podataka zahteva adresu e-pošte, ime kompanije, broj telefona, državu i grad gdje se nalazi ova ili ona kompanija. Ovakve informacije obično su potrebne u marketinške svrhe. Informacije moraju biti provjerene i organizovane radi lakšeg korištenja. Kompletna lista kompanija može se lako skrajšati iz direktorija, ali više informacija može se dobiti sa službene stranice svake kompanije.

4. Kompilacija e-pošte

Ovaj zadatak je za prikupljanje adresa e-pošte ljudi koji imaju YouTube kanale. Može se koristiti za partnerstvo sa njima ili za tržište određenih proizvoda / usluga. Takođe se može koristiti za obavljanje važnog istraživanja.

5. Spisak svih iznajmljenih nekretnina na određenoj lokaciji

Ovaj web izvlačenje se koristi za dobijanje liste nekretnina na određenoj lokaciji. Iako ciljna web stranica sadrži spiskove iznajmljivanja nekretnina na više lokacija, samo za određeni položaj su potrebni za ovaj zahtjev. Od oko 1400 do 1650. godine iznajmljivanje nekretnina je navedeno na sajtu, potrebno je filtrirati i iskopčati. Za svaku kompaniju za iznajmljivanje, potrebni detalji su id, ime i detalji iznajmljivača. Svi izvučeni podaci trebaju biti izvezeni u tabelu Excel-a kako je odredio tražitelj.

6. Kontakt detalji profesora finansija u Sjedinjenim Američkim Državama

Ovaj zahtev za izvlačenje podataka je za pretraživanje na veb stranicama svih univerziteta u Sjedinjenim Državama kako bi preuzeli adrese e-pošte i telefonske brojeve profesora finansija.

7. Baza podataka motornih dilera u Velikoj Britaniji

Ovaj web skraping zadatak je za kompilaciju UK motornih dilera specijalizovanih za Audi i Nissan brendove. Za svakog od dilera, neophodni detalji su telefonski broj, adresa e-pošte, poštanska adresa, naziv preduzeća i ime menadžera.

Na kraju, postoje stotine zahteva za skraćivanje weba. Gore navedene gore bile su slučajno odabrane u svrhu ilustracije Source .

December 22, 2017