Back to Question Center
0

Semalt Expert: API ili najbolji način za skraćenje podataka sa web stranice

1 answers:

Aplikacijski programski interfejs ili API omogućava vašem softveru i alatima da komuniciraju. Živimo u brzom svetu, gde se sve brzo menja, i želimo da uštedimo naše vreme i energiju. Obični alati za izvlačenje podataka mogu potrošiti puno vremena i otežati nam upravljanje internetskim poslovima, ali API deluje kao pokretačka snaga iza svih društvenih platformi. To ne samo da pomaže da izvuče korisne podatke sa web stranice, već i uređuje izvučene podatke i čini ih čitljivim i skalabilnim za korisnike. Dakle, sigurno je reći da su API-i dobar način da programeri i koderi komuniciraju s njihovim aplikacijama.

API se bavi tehničkim stranicama:

Stručnjaci smatraju da je API precizan kod napisan od strane naučnika podataka što nam olakšava izvlačenje podataka sa velikog broja web stranica. Može se baviti tehničkim stranama i oštetiti njihove informacije. Na primjer, API grafikona Facebook-a koriste se za dobivanje i skraćivanje podataka sa Facebook stranica, zajednica i drugih sličnih mreža.

API - najlakši način sakupljanja podataka

Svaki put kada želimo pristupiti podatcima određene web stranice moramo koristiti API. Za razliku od drugih programa i tehnike za ekstrakciju običnih podataka, API odmah izvršava svoju funkciju i može vam skraćivati ​​podatke na više od 120 jezika. Dakle, da li želite da sačuvate informacije sa kineske veb lokacije ili želite da izvučete informacije sa japanskog blog-a, API će ga odmah izvući ili brisati po uputstvima.

Zašto je API važan za preduzeća?

Ako imate veliki broj web stranica i želite da izvučete podatke od svih njih u roku od sat ili dva, API je odličan način da to uradite. Jednostavno morate otvoriti API za povlačenje tačnih podataka. Koristi preduzeće na tri načina:

1. Preduzeća mogu kreirati aplikacije sa API-om

Biznis može kreirati različite aplikacije sa API-jem bez ugrožavanja kvaliteta. Neke online kompanije prodaju alate i softver i oslanjaju se na povlačenje informacija iz otvorenih API-ja kako bi se olakšao njihov poslovni proces. U stvari, bez API-ja, preduzeće ne može da raste i ne može stvoriti korisne aplikacije za svoje korisnike.

2. Istraživanje ključnih reči

API je važan za preduzeća zato što programerima omogućava izradu neverovatnih alata za skripanje . Ovi alati pomažu nam da bolje obavljamo zadatke. Na primjer, API-ovi bazirani na ključnim riječima olakšavaju pronalaženje ključnih riječi i fraza za naše web stranice. Prilikom čišćenja podataka API-ovi vode računa o našim ciljnim ključnim rečima i ne menjaju ili menjaju ih na izlazu.

3. API-ovi su dobri za programera i programera

I programeri i programeri mogu imati koristi od API-ja i mogu svojim klijentima pružiti najbolje moguće mogućnosti. Na primer, Reddit je pokrenut kao aplikacija za mobilne uređaje i oslanjao se na brojne usluge za uzimanje alata i podataka za monetizaciju. Sada je Reddit jedan od najboljih izvora veb prometa. Koristeći API, možete kreirati Reddit-like forume i možete angažirati sve više ljudi za nekoliko dana Source .

December 22, 2017