Back to Question Center
0

Kako dominirati Amazon prodajnom rang listom?

1 answers:

Amazon je najveći portal za elektronsku trgovinu na svetu. Svakodnevno milioni ljudi kupuju na ovoj platformi, povećavajući prihod pojedinačnih prodavaca i ukupnu dobit Amazona. Podizanje Amazonove prodaje na listi rezultata pretrage može značajno povećati vidljivost vašeg brenda i povećati prihode. Verovatno najbolji način za poboljšanje rangiranja prodaje je prodaja najboljeg proizvoda u klasi po razumnoj cijeni. Štaviše, vaši proizvodi treba uvek biti na lageru. Drugi faktori rangiranja kao što su odlično iskustvo pretraživanja korisnika, brza isporuka i isporuka zavise samo od vas. Ovi temelji će služiti kao najodrživiji metodi za jako prisustvo Amazon-a.

Međutim, izvan primarne tarife za trgovanje, imate još nekoliko sugestija o kojima biste trebali biti upoznati. U ovom članku ćemo razmotriti metode koje treba da pokušate optimizirati svoju strategiju za podizanje nivoa prodaje.

Praktični načini da dominiraju Amazon prodajnom rang listi

  • želeli biste povećati svoju prodaju na Amazonu, savršena varijanta će biti korištenje dodatnih izvora prometa kao što su trgovačke zajednice. Postoji mnogo forumskih zajednica za Amazon kupce koji vrednuju poslove i pružaju drugima savjete gde i kada mogu da naprave dobru ponudu. Takvi članovi zajednice su izuzetno dobri u pronalaženju najboljih stvari po razumnoj cijeni. Ovi momci će pronaći greške u cenama, bilo kakve promocije i mogućnosti. Nemojte izgubiti priliku za prodaju više i postati član jedne od najpopularnijih zajednica. Pobrinite se da su vaši popusti dovoljno znatni da ih kupci pripremanju upozore. Ako su vaši proizvodi visokog kvaliteta i imaju dobru cenu, moći ćete da pratite značajan i brz prodor.

Kao što ste verovatno primetili, najprodavaniji proizvodi uvek stavljaju na TOP stranicu Amazon stranice sa rezultatima pretraživanja. Može se objasniti glavnom namenom Amazon-a da maksimizira prihode. Dakle, što bolje prodaje vaši ishodi, to se više pojavljuje u rezultatima pretraživanja, što će kasnije dovesti do veće prodaje. Prema pravilima algoritma rangiranja Amazon, mesto svakog proizvoda u rezultatima pretraživanja izračunava se po terminu. Dakle, čak i ako je vaša stavka rangirana visoko u okviru vaše kategorije, to ne znači da će biti postavljena na TOP Amazona traženja srodnih termina.

Da biste promijenili ovu situaciju i pozitivno uticali na vaš rang prodaje na Amazonu na listi rezultata pretraživanja, morate koristiti praktične načine za hakovanje prodajnog ranga. Hajde da razgovaramo o nekim od njih.

Kritični aspekt vaše kampanje optimizacije Amazon je istraživanje ključnih reči. Morate pronaći odgovarajuće ključne ključne riječi dugih riječi koje kupci koriste kako bi pronašli upravo svoj proizvod. Možete dobiti ove podatke koristeći Amazon Sales Central program ili Amazon Retail Analytics. Štaviše, moguće je koristiti Google Trendove za podatke pretraživanja weba kao slab proksi ako je potrebno. Jednom kada ste sastavili listu odgovarajućih termina za pretragu, potrebno je da istražite Amazon za vaše velike količine. Pronađite svoj proizvod na stranici sa rezultatima pretrage, kliknite na detaljnu stranicu i kupite je. Uradite to iznova i iznova sve dok ne primetite prva unapređenja. Efekat ove strategije će zavisiti od brojnih faktora kao što su struktura troškova proizvoda, ugovoreni sporazum sa Amazonom. itd.

  • Vendor Power kuponi

Amazon ekvivalent često prodatih artikala na Amazon kupone. Može da služi kao korisno vozilo za promociju iz raznih razloga. Vendor Power kuponi su popularni među kupcima. Zbog toga oni mogu pozitivno uticati na vašu promociju brenda i prodaju. Možete ih suočiti u zlatnoj kutiji ili prodavnicama. Ima nekoliko kupona za kupovinu, tako da možete poboljšati izlaganje brenda čak i sa nultom prodajnom brzinom.

Jednostavno je koristiti i upravljati njima jer možete sami napraviti kupone za kupovinu kupaca u prodavcu. Štaviše, možete imati potpunu kontrolu nad budžetiranjem. Kuponi se isključuju čim se budžet iscrpljuje. Još jedna prednost je što kuponi za dobavljač ne zahtevaju značajna ulaganja. Možete finansirati popuste i platiti naknadu za otkup.

  • Personalna mreža

Da biste povećali prodaju i poboljšali prodaju proizvoda na Amazon listi rezultata pretrage,. Što više ugovora imate, veće ćete činiti u Amazon pretraživanju. Dakle, možete povećati rejting prodaje tako što ćete dobiti veću ukupnu prodaju. Pre svega, možete angažirati svoje prijatelje i rođake da kupite svoje stvari. Možete i sami trošiti novac na predmete i samo ih pokloniti ljudima. Time ćete dobiti lopticu.

  • Društveni mediji i blogging

Platforme društvenih medija mogu poslužiti kao dodatni izvori prometa za vaše Amazon proizvode. Zato kreirajte svoje račune na popularnim društvenim platformama kao što su Facebook, Instagram, Twitter i Pinterest. Ove stranice treba da sadrže vaše proizvode i angažuju korisnike u kupovini. Uverite se da stavite vezu na svoju Amazon listu u zaglavlju stranice. Potrebno je redovno ažurirati podatke na vašim medijskim nalozima kako biste održali aktivnosti sledbenika.

Razumno je napraviti običan blog namenjen vašim proizvodima. Postanite prepoznatljiv stručnjak stvarajući uzbudljive i istraživačke sadržaje. Štaviše, možete ostaviti svoje komentare na drugim povezanim blogovima ili forumima za diskusiju. Efikasan način za poboljšanje svesti o brandu je postovanje gostiju. Da biste uštedeli svoje vreme na ličnom lansiranju i promociji blogova, možete sarađivati ​​sa ipak uticajima unutar vaše niše.

Još jedan kreativan način da proširite vidljivost svoje marke na webu je da postanete popularni za svoje Amazon proizvode. Možete kreirati saopštenja za medije ili članke i poslati ih novinarskim organizacijama unutar svoje tržišne niše. Ako imate kontakte sa medijskim kanalima kao što su TV, novine itd. , možete ih zamoliti da obeleže svoje proizvode. U suprotnom, možete platiti za svoje proizvode oglašavanjem na internetskim medijima s linkom na vašu Amazon stranicu Source .

December 22, 2017