Back to Question Center
0

Semalt Dijelovi 5 Trending Content ili Techniques for Stratification Data

1 answers:

Web skraping je napredni oblik ekstrakcije podataka ili rudarenja sadržaja. Cilj ove tehnike je da dobije korisne informacije sa različitih web stranica i transformiše ih u razumljive formate kao što su tabele, CSV i baze podataka. Sigurno je napomenuti da postoje brojni potencijalni scenariji čišćenja podataka, a javni instituti, preduzeća, profesionalci, istraživači i neprofitne organizacije skoro svakodnevno skupljaju podatke. Izvlačenje ciljanih podataka sa blogova i sajtova pomaže nam da donosimo efektivne odluke u našim poslovima. Sledećih pet tehnika za skeniranje podataka ili sadržaja su u toku ovih dana.

1. HTML sadržaj

Sve web stranice upravlja HTML, što se smatra osnovnim jezikom za razvoj web stranica. U ovoj tehniku ​​snimanja podataka ili sadržaja, sadržaj koji je definisan u HTML formatima pojavljuje se u zagradama i oštecuje u čitljivom formatu. Svrha ove tehnike je da pročita HTML dokumente i transformiše ih na vidljive web stranice. Sadržaj Grabber je takav alat za skraćivanje podataka koji pomaže u lako izvlačenje podataka iz HTML dokumenata.

2. Tehnika dinamičnog vebsajta

Bilo bi izazovno izvoditi podatke na različitim dinamičkim lokacijama. Dakle, morate razumjeti kako JavaScript funkcioniše i kako izvlačiti podatke sa dinamičkih veb stranica sa njim. Korišćenjem HTML skripti, na primjer, možete pretvoriti neorganizirane podatke u organizovanu formu, povećavajući online poslovanje i poboljšavajući ukupne performanse vaše web stranice. Da biste ispravno izvadili podatke, morate koristiti odgovarajući softver kao što je uvoz. io, koji treba malo prilagoditi tako da je dinamični sadržaj koji dobijate do oznake.

3. XPath tehnika

XPath tehnika je kritičan aspekt mrežnog skrapinga . Uobičajena je sintaksa za odabir elemenata u XML i HTML formatima. Svaki put kada istaknete podatke koje želite izvući, odabrani strugač će ga pretvoriti u čitljiv i skalabilan oblik. Većina alata za skraćivanje weba izvlači informacije sa web stranica samo kada istaknete podatke, ali alati zasnovani na XPath-u upravljaju odabirom podataka i ekstrakcijom u vaše ime što olakšava rad.

4. Redovni izrazi

Sa redovnim izrazima, lako nam je pisati izraz želje u nizovima i izvući korisni tekst iz velikih web stranica. Koristeći Kimono, možete na različite načine obavljati različite zadatke i bolje regulirati redovne izraze. Na primjer, ako jedna web stranica sadrži cijelu adresu i podatke o kontaktu kompanije, lako možete dobiti i sačuvati ove podatke pomoću Kimono-a poput programa za web skraping. Takođe možete pokušati regularne izraze da biste razdvojili tekstualne adrese u odvojene nizove za lakoću.

5. Prepoznavanje semantičke oznake

Web stranice koje se pretražuju mogu prihvatiti semantičku šemu, primedbe ili metapodatke, a ove informacije se koriste za lociranje određenih dijelova podataka. Ako je anotacija ugrađena u web stranicu, prepoznavanje semantičke oznake je jedina tehnika koja će prikazati željene rezultate i čuvati vaše izvučene podatke bez ugrožavanja kvaliteta. Dakle, možete da koristite web skrejper koji može poveriti šemu podataka i korisna uputstva sa različitih veb lokacija Source .

December 22, 2017