Back to Question Center
0

3 Različiti načini pretraživanja Weba iz Semalt

1 answers:

Značaj i potreba za izvlačenjem podataka sve više popularan sa vremenom. Često je potrebno izvući podatke sa osnovnih i naprednih web stranica. Ponekad mi ručno izvlačimo podatke, a ponekad moramo koristiti alat jer izvlačenje ručnih podataka ne daje željene i tačne rezultate.

Bez obzira da li ste zabrinuti zbog ugleda vaše kompanije ili brenda, želite da pratite online klijente koji okružuju vaše poslovanje, potrebno je da izvršite istraživanje ili morate držati prst na puls određene industrije ili proizvoda, uvek morate da izvadite podatke i pretvorite ga iz neorganizovanog oblika u strukturiranu.

Ovdje moramo da idemo da razgovaramo o 3 različita načina za izvlačenje podataka sa Interneta.

1. Izgradite svoj lični gusar.

2. Koristite alate za oštrenje.

3. Koristite prethodno upakovane podatke.

1. Izgradite svoj pretraživač:

Prvi i najpoznatiji način za rešavanje ekstrakcije podataka je izgradnja vašeg guska. Za to ćete morati naučiti neke programske jezike i trebati imati čvrsto držanje tehničkih zadataka. Takođe će vam trebati neki skalabilni i agilni server za čuvanje i pristup podacima ili veb sadržaju. Jedna od osnovnih prednosti ovog metoda jeste da će se pretraživači prilagoditi prema vašim zahtevima, dajući vam potpunu kontrolu nad procesom izvlačenja podataka. To znači da ćete dobiti ono što zapravo želite i možete da skraćujete podatke sa onoliko web stranica koliko želite, bez brige o budžetu.

2. Koristite Data Extractors ili alatke za skraćenje:

Ako ste profesionalni bloger, programer ili webmaster, možda nemate vremena za izgradnju programa za skraćenje. U takvim okolnostima, trebalo bi da koristite već postojeće izvlačače podataka ili alate za oštrenje. Uvoz. Io, Diffbot, Mozenda i Kapow su neke od najboljih alata za skripanje web stranica na internetu. Oni dolaze kako u besplatne tako i na plaćene verzije, što vam olakšava brisanje podataka sa omiljenih lokacija odmah. Glavna prednost korišćenja alata je da neće izvlačiti samo podatke za vas, već će ga organizovati i strukturirati u zavisnosti od vaših zahteva i očekivanja. Neće vam biti potrebno puno vremena za postavljanje ovih programa, i uvek ćete dobiti tačne i pouzdane rezultate. Štaviše, alatke za web skraping su dobre kada se bavimo konačnom skupom resursa i želimo da pratimo kvalitet podataka tokom čitavog procesa. Pogodan je i za studente i za istraživače, a ovi alati će im pomoći da sprovedu online istraživanje.

3. Pretpakirani podaci iz Webhose-a. io Platforma:

Webhose. io platforma nam omogućava pristup dobro izvučenim i korisnim podacima. Sa rešenjem za data-as-a-service (DaaS) ne morate da podesite ili održavate svoje programe za skraćenje weba i da ćete lako dobiti unapred popisane i strukturirane podatke. Sve što treba da uradimo je da filtriramo podatke pomoću API-ja tako da dobijemo najrelevantnije i tačne informacije. Od prošle godine, ovim metodom možemo pristupiti istorijskim web stranicama. To znači da ako je nešto prethodno bilo izgubljeno, mogli bismo da ga pristupimo u mapi Achieve Webhose-a. io Source .

December 22, 2017