Back to Question Center
0

Semalt objašnjava kako izvući podatke neophodne s HTML Web lokacija

1 answers:

Veliki broj informacija predstavljenih u mreži smatra se "nestrukturiranim" jer nije pravilno organizovan. HTML web stranice su različite u načinu na koji sadrže organizovane dokumente, a tekst predstavljen u dokumentima strukturiran je unutar osnovnog HTML koda.

Postoje tri glavne metode ekstrakcije podataka sa HTML veb lokacija:

  • čuvanje teksta sadržanog na web stranici na računaru;
  • Pisanje koda za prikupljanje podataka;
  • Korišćenje specijalnih alata za ekstrakciju;

1. Kako izvući HTML sa web stranice bez kodiranja

Možete da izvadite sadržaj web stranice koristeći korake opisane u nastavku:

Samo tekst

Nakon otvaranja web stranice koja sadrži željeni tekst, kliknite desnim tasterom miša i izaberite opciju "Sačuvaj stranicu kao" ili "Sačuvaj kao". Unesite ime datoteke u polje "Ime datoteke" i iz padajućeg menija "Sačuvaj kao tip" izaberite "Web stranica, samo HTML. "Kliknite na dugme" Sačuvaj "i sačekajte nekoliko sekundi.

Tekst na ovoj stranici je izvučen i sačuvan kao HTML datoteka. Originalne opcije za formatiranje stranica ostaju netaknute, a možete editovati sadržaj u takvim uredivačima teksta kao Beležnica.

Izvlačenje cele web stranice

Odaberite opciju "Sačuvaj kao" ili "Sačuvaj stranicu kao" u meniju "Datoteka". Zatim kliknite na "Web Page, Complete" u padajućem meniju "Save as Type". Nakon što kliknete na "Sačuvaj", tekst i slike će biti izvučene sa stranice i sačuvane gde god želite. Tekst je postavljen u HTML datoteku dok se slike čuvaju u fascikli.

2. Izvlačenje HTML-a sa web lokacije koristeći kodiranje

Možete direktno raditi s HTML datotekama pomoću specijalnih alata. Takođe, možete kreirati kod za uklanjanje svih HTML oznaka i zadržavanje teksta sadržanih u HTML datotekama koristeći XPath ili regularni izraz. Neki od najpopularnijih programskih jezika za ovaj zadatak uključuju Python, Java, JS, Go, PHP i NodeJs.

3. Korišćenje alata za ekstrakciju weba

Ako želite samo da izvučete HTML datoteke sa web stranice bez pisanja jedne linije koda ili izbegavate mučenje metode kopiranja i paste, koristite alate za web skraping . U stvari, postoji puno korisnih alata koji mogu sakupljati potrebne informacije sa web stranice, a zatim ih pretvoriti u strukturirani format. Samo probajte nekoliko alata s struganjem i definitivno ćete naći onu koja je najprikladnija za vaše potrebe Source .

December 22, 2017