Back to Question Center
0

Web Content Scraper: Da li je najbolji način za prikupljanje podataka sa Interneta? - Semalt daje odgovor

1 answers:

Preuzimanje podataka sa weba nije uvek lagan zadatak. Verovatno ste pokušali sve da pronađete sajt koji sadrži podatke koje želite, ali nije mogao da preuzme ili kopira i prilepi svoj sadržaj. Međutim, nemojte odustati! Postoje neki napredni načini dobijanja podataka u formatu pogodnom za dalju manipulaciju:

  • Možete dobiti podatke iz API-a na webu (programski interfejsi aplikacija). Mnoge web aplikacije kao što su Facebook i Twitter pružaju interfejse koji omogućavaju lak pristup svojim podacima. Prilično je lako dobiti komercijalne i čak državne podatke koristeći takve interfejse.
  • Takođe možete izvući podatke iz PDF-a. Međutim, to možda neće biti lako jer je PDF format koji odgovara štampačima. Postoje šanse da možete izgubiti strukturu podataka koji su potrebni prilikom preuzimanja sa PDF-a.
  • Postoji napredan način izvlačenja web podataka - izvlačenje podataka korištenjem skrapera sadržaja web stranice .

Zašto koristiti Svaštara za sadržaje veb-stranica?

Uzimajući u obzir promjenljivu prirodu sadržaja na mreži, kao i složenost web baziranih platformi, postoji mnogo sjajnih razloga zašto biste trebali razmisliti o korištenju skrapera za web lokaciju kako biste dobili informacije koje su vam potrebne. Evo kratkog pregleda ovih razloga:

  • Razlaganje stranice bez zakačaja

Ograničavanje brzine je aspekt koji treba uzeti u obzir pri izboru metode za dobijanje podataka iz mreže. U praksi to znači podešavanje ograničenja broja posetilaca koji mogu pristupiti lokaciji bez obzira na DDoS (distribuirani demanti usluge. ) napada. Ako želite da iskoristite maksimalno iskustvo u vađenju podataka, koristite odgovarajući strugač za web sadržaj . Većina sajtova ne brani svoj sadržaj od skrepera, tako da možete dobiti potrebne informacije bez ikakvog problema.

  • Ostanite anonimni dok ste struganjem

Ako želite privatno da preuzmete podatke sa weba, web skraping je najbolji način da se ovo uradi. Skener za web sadržaj vam omogućava da pravite jednostavne HTTP zahteve bez registracije. Pored vaših kolačića i IP adrese, ne postoji ništa drugo što može dovesti do administratora sajta.

  • Web skraping vam daje podatke koji su lako dostupni

Veb strganje nije raketa. Nema potrebe kontaktirati bilo koga u organizaciji ili sačekajte stranicu kako bi otvorili API. Samo shvatite neke osnovne obrasce pristupa i vaš skener za web sadržaj će uraditi ostatak posla.

Možete koristiti web scrapers da biste dobili gotovo sve vrste podataka sa virtuelno bilo koje lokacije. Zbog toga je najbolji način za prikupljanje podataka sa Interneta u poređenju sa drugim tehnikama ekstrakcije podataka. Sledeći put kada želite da izvučete bilo koji podatak iz Veba, koristite strugač za web sadržaj i vaš rad će biti mnogo lakši i zanimljiviji nego ikada Source .

December 22, 2017