Back to Question Center
0

Semalt dijelovi 5 savjeta za skraćenje podataka sa web stranice

1 answers:

Podaci nisu uvek u čitljivom formatu, ali postoji na Internetu. Većina informacija je dostupna na različitim jezicima, što otežava da to razumemo i sve se ne može pristupiti u CSV ili drugom formatu. U takvim okolnostima, teškoće ćete koristiti te informacije pravilno. Takođe, ne možete ga kombinirati sa skupovima podataka i istražiti ga samostalno. Stoga, skraćivanje podataka je jedini način za kreiranje kopija u čitljivim i pristupačnim formatima.


1. Koristite Google tabele i Google Chrome

Bezbedno je reći da i Google Chrome i Google tabele pomažu u skraćivanju podataka u samo 5 minuta, i ne morate uopšte umetati bilo koji kod. Poznavanje izgleda vašeg sajta je prvi korak čišćenja i korišćenja podataka. Najlakši način da to uradite je naredba ImportHTML u Google Spreadsheets-u. Deluje kao magija i oštrice vašu celokupnu web stranicu bez ugrožavanja kvaliteta. Takođe možete da koristite softver koji je Chrome friendly i ima puno funkcija.

2. Koristite Scraperwiki radi boljih rezultata

Ako želite da izvadite kompleksnu bazu podataka i nemate nikakve programske veštine, morate da pokušate Scraperwiki za bolje rezultate. Pomaže u skraćivanju različitih Wikipedia stranica i teških web stranica i preuzimanje čitavog sajta na tvrdom disku u roku od nekoliko minuta. Ovaj alat vredi ulagati svoju energiju i vrijeme i osiguravati najbolje i najtačnije rezultate. Scraperwiki ima različite funkcije, kao što možete da napišete različite kodove, možete zatražiti od stručnjaka da pišu skreperere u svoje ime i kontaktirajte zajednice Scraperwiki radi boljeg rezultata.

3. Razumjeti strukturu strugača

Takođe je važno razumjeti strukturu strugača. Većina skrepera je ugroženo od 3 glavne delove: redova stranica za ekstrakciju, područja za strukturirane podatke koje se čuvaju, kao što je baza podataka, kao i downloader ili parser koji pomaže u dodavanju URL-a liniji.

4. Razumevanje značaja struganja:

Struganje je način za izvlačenje podataka sa različitih web stranica, PDF datoteka i drugih dokumenata, čineći ga korisnim i čitljivim za dalju obradu. To je jedna od najkorisnijih i sveobuhvatnih tehnika koje možete implementirati kako biste sakupljali i koristili podatke. Najbolja uloga je u tome što ne trebate imati programerske vještine za čišćenje podataka ako koristite alate poput Kimono i uvoza. io.

5. Naučite kako se grebati:

Trebali biste naučiti kako da se bacite ako želite redovno izvlačiti podatke sa različitih web stranica. Plus, možete ga naučiti kada imate puno informacija da biste bili iznenađeni i želite da ga ponovo upotrebite na vašoj web lokaciji. Ako primite e-poštu upozorenja o zanimljivim proizvodima i uslugama, možda ćete želeti da sakupite i naučite njegove osnove. Istina je da je struganje jednostavan zadatak koji zahteva nekoliko programskih veština. Neki web skraping alati ne zahtevaju da naučite veštine programiranja i jezike, što znači da možete obaviti svoje zadatke bez bilo kog koda Source .

December 22, 2017