Back to Question Center
0

Koja je sakrivena moć nofollow linkova?

1 answers:

Svi webmasteri zahtevaju iste stvari. Linkovi Dofollow su korisni za optimizaciju web stranice, dok nofollow je beskoristan. Međutim, to zapravo nije slučaj. Možda zvuči dobro u slučaju kada vas brine samo o neposrednom pravičnom povezivanju. Dugo, ovaj pristup znači da trošite puno potencijala za izgradnju veze koje možete dobiti od nofollow linkova.

Može se objasniti sa nekoliko rangirajućih faktora. Pre svega, Google i dalje brine o nofollow linkovima i smatra ih značajnim za poboljšanje reputacije brenda. On obraća pažnju na web stranicu bez povratnih linkova kada pokušava da sumira da li imate dobar profil povezanog profila ili ne. Osim toga, i dalje se mogu indeksirati nofollow backlinks, što pomaže da se obezbedi da je web izvor živ. Nofollow backlinks igraju značajnu ulogu u širim marketinškim prednostima.

Kako Google reaguje na nofollow povratne veze?

Istina je reći, Google razmatra i dofollow i nofollow backlinks. Sa jedom razlikom u kvalitetu sok veze, ona prolazi kroz nofollow backlinks. Google smatra da nema veza kao deo zdravog profila pozadine. Ako se profil za backlink sastoji samo od povratnih linkova, izgleda sumnjivo za pretraživače. Takvi neprirodni profili mogu dobiti kazne. Dakle, imati veze bez veze je vredna mreža za zaštitu.

Još jedna prednost nofollow linkova je to što pomažu pretraživačima da puzaju i indeksiraju vašu web lokaciju. Nofollow veze mogu podstaknuti Google da razdijeli jednu od vaših web stranica koje pre toga nisu dobijale saobraćaj. Ono što je bitno ovde je da linkovi nofollow i dalje omogućavaju da pretraživači mogu pronaći, pretraživati ​​i indeksirati vašu web lokaciju, čak i ako ne prolaze jednakost ili zabeleže ključne reči s tekstom.


Takođe je vredno spomenuti da nofollow veze mogu da utiču na efekat. Mnogi webmasteri odbijaju da rade sa nofollow backlink platformama jer misle da to ne može biti efikasno za njihov poslovni razvoj. Problem je u tome što ne vide stvarnu vrijednost iza nofollow linkova. Ako objavite odličan sadržaj platforme koja pruža samo nofollow veze, ipak može biti korisno za vas kao korisnike koji smatraju da je vaš sadržaj relevantan i kvalitetan, dele ga na svojim manjim platformama. Dakle, kao rezultat, i dalje ćete dobiti mnogo ekoloških povratnih linija.

Zbog toga linkovi bez veze ne mogu preneti pravičnost veze na način na koji mnogi od nas razumeju, ali je i dalje važan za optimizaciju pretraživača na našim sajtovima. Nema sumnje da nofollow backlinks poboljšavaju izloženost web stranica na SERP-u. Izlaganje, u svom terminu, može donijeti više dofollow generisanih veza na vašu web lokaciju.

Da zaključim, želim da kažem da bi povratne linije trebale biti vaš najviši prioritet, ali ne biste trebali odbiti mogućnosti za vezu sa nofollow oznakom. Ove veze takođe imaju potencijal da pomognu u indeksiranju i stvaranju daljih veza Source .

December 22, 2017