Back to Question Center
0

Možete li preporučiti povratne linkove sa mrežnih blogova (PBN)?

1 answers:

Što se tiče mene, ne mogu vam preporučiti, niti vam pokazati tačno na koga će prvo biti suđeno. Stvar je u tome što se lično ne osećam kao Grey-Hat SEO, ili Bog zabranjuje Black-Hat SEO. I kupovina povratnih linkova sa privatnih mrežnih blogova je definitivno tabuirana šema koja je toliko mrzela Google. Verujem da plaćanje povratnih veza sa mrežnih blogova (PBNs), bez obzira na to koliko su uspješne u ovom trenutku, vjerovatno je najlakši način da zaradite tešku i teško povratnu (ponekad čak i nepovratnu) rangiranu degradaciju.

Ipak, blogovi privatne mreže su i dalje popularni i vidjela sam i mnoge početnike koji su uživali u poslu i koji su imali koristi od prilično brzog i prilično merljivog napretka u SEO. Ali šta je istina? Kako napraviti dobro formiranu odluku o povratnim linkovima sa mrežnih blogova? Pokušajmo da sve učinimo jasnim - samo sa nekoliko hladnih činjenica i mojim kratkim predlozima kako bi stečili svoje prednosti i slabosti. Na kraju krajeva, na vama je samo odlučiti.

Povratne linije iz mrežnih blogova su dobre za:

  • Imajući kontrolu nad SEO-om, mislim da možete dobiti moćnu prednost nad svojim konkurentima. Sve je jednostavno - kupovina linkova iz PBN-a znači da možete slobodno prilagoditi svoje veze poput ludaka da biste testirali sve moguće opcije za sami linkove i njihove tekstualne sidri. Da, to je nevjerojatno atraktivna funkcija - samo zato što ne postoji druga strategija koja daje tu slobodu da provjeri sve što je u akciji - ovdje i sada.
  • Koristeći trenutno viši autoritet, kao i kod PBN-a, možete iskoristiti stariji i pouzdani autoritet već postojeće web stranice - bez odlaganja. Kupovina povratnih linkova sa mrežnih blogova može izgledati još atraktivnijom, naročito s obzirom na to da je ovakve veze posebno teško izgraditi na potpuno prirodan način.

  • Čuvajte mnogo vremena i napora, jednostavno zato što kladite na PBN-ove - više ne morate raditi sa odnosima na terenu ili izgradnji. Što se tiče mene, takav dosadan zadatak da se identifikuju prave prilike za informisanje je verovatno najgori pokušaj koji sam ikad imao.
  • Dok su PBNs nevjerovatno razumljivi u vremenu, oni ostavljaju otvorena vrata da se suočavaju sa krajnjim teškim izazovima u tradicionalnoj izgradnji veze. Mislim, na primjer, da je ponekad gotovo nemoguće zaraditi ove velike PR linkovne veze od starih i pouzdanih domena. Činjenica je teško da se upravlja čak i pre nego što dođete do toga, bar bez kršenja smernica. Na kraju krajeva, ulaganje vremena i napora u izgradnju stvarne veze ili bilo kakvog drugog znatnog opsluživanja - nikada ne može vam dati nikakva očekivanja ili predviđene ishode, a ne reći garantovani napredak u dugotrajnom partnerstvu.

Donja linija

Pa, evo nekih od najgorih stvari o povratnim linkovima sa mrežnih blogova, samo radi potpunosti. U najgorem slučaju, korišćenje PBN-a za izgradnju veze može rezultirati ručnom kaznom - ponekad može ići do ekstrema kada se sve završi trajnom zabranom pretraživanja. Ukoliko se to desi, ne bi bilo šta da se uradi, osim što ćete sve vreme ponovo napraviti svoju nesretnu veb stranicu ili blog - od samog početka Source .

December 22, 2017