Back to Question Center
0

Koliko povratnih linija vam je potrebno za poboljšanje vidljivosti vašeg sajta?

1 answers:

Sa optimizacionog stanovišta, proces generisanja linkova služi za izgradnju hiperlinkova iz drugih web izvora na sopstvene načine putem različitih načina povezivanja linkova, kao što su objavljivanje na blogu, povratne linkove komentara, saopštenja za javnost i sl.Sve ove aktivnosti služe da daju vašoj brendu kredibilitet i podignu reputaciju vašeg domena u vašoj industriji. Pretraživači smatraju linkove koji ukazuju na vašu web stranicu kao digitalne glasa i veći broj glasova koje imate, što je veće vaše mjesto na SERP-u.

Međutim, u stvarnosti svi glasovi nisu jednaki. Postoji puno spamičnih tehnika koje služe za prevarivanje pretraživača i dobijaju viši rang s još uvijek lošim kvalitetom sadržaja. Međutim, vremena, kada možete jednostavno napraviti dosta nisko-kvalitetnih dohodnih veza oko vašeg domena, nestali su. Danas Google i drugi veliki pretraživači aktivno se bore protiv lažnih aktivnosti vezanih za povezivanje, kao što su link poljoprivreda, spun članke i komentari sa neželjenim blogovima.Nedavno je Google uspostavio novi algoritam rangiranja prema kojem se moraju ukloniti sve nisko-kvalitetne povratne linije. U suprotnom, Google-ov izvorni izvor može biti ili deindexing ili dobiti sankcije koje dovode do padova ranga. Zbog toga, danas je kvalitet ulaznih linkova cenjen veći od njihove količine. To znači da morate proveriti autoritet i relevantnost izvora koji vam postavlja vezu.


Kada je u pitanju PageRank za vaš web izvor, to određuje rangiranje linkova koje dolaze na vašu web lokaciju. To znači da, ako ste povezani na web stranice sa niskim PR, vaš sopstveni PageRank ne bi rasteo.

Zbog toga će jedna kvalitetna backlink linija sa odgovarajuće visoke PR stranice koštati više od hiljada niskokvalitetnih. Niske rangirane veze koje koriste neprofesionalni provajderi SEO-a, stečeni od strane prevarenih aktivnosti izgradnje linkova, ne samo negativno utiču na vašu web stranicu SEO, već i uništavaju svoj korporativni imidž i reputaciju.

Vredne povratne linkove sa nišnih web stranica sa visokim PageRank će učiniti vaše poslovanje naprednijim i pomoći pretraživačima da dešifruju ono što je vaša stranica.

Koliko povratnih linija vam je potrebno za visoko rangiranje u Google-u?

Nema smisla postaviti ovo pitanje jer će odgovor na njega zavisiti od vaše industrije i starosti brenda. Jednoj domeni treba samo nekoliko visokokvalitetnih povratnih linija da bi se najviše plasirala na stranicu sa rezultatima pretrage, dok drugi domen treba brojne ulazne veze kako bi podigao svoj autoritet i poboljšao reputaciju. Naravno, ima mnogo drugih rangiranih signala koji doprinose poziciji sajta u rezultatima pretrage.

Koje su najbolje povratne linije?

Najbolja vrsta povratnih linija su organske vanjske veze. Dolaze na vašu web stranicu bez vašeg pitanja i stiču se kada ne očekujete. Ove veze stečene od relevantnih i popularnih blogova ili veb lokacija koje visoko ocjenjuju vaš sadržaj i odlučuju da ga dele sa svojim čitaocima. Po pravilu, ovakve povratne veze se dobijaju iz odgovarajućih web izvora i donose dosta saobraćaja na povezanu lokaciju.

Međutim, teško je dobiti organske veze sa pouzdanih web stranica u vašoj tržišnoj niši. Vaš web izvor bi trebao imati veliku vrijednost za korisnike i ima visoku reputaciju da dobije šansu da dobije dolazne veze od lidera industrije Source .

December 22, 2017