Back to Question Center
0

Kako otkriti povratne linkove koji ukazuju na vašu web lokaciju?

1 answers:

Backlinks je srce optimizacije pretraživača. Oni imaju najznačajniji uticaj na rang liste. Međutim, potrebno je puno vremena, napora, a ponekad i novca za otkrivanje kvalitetnih povratnih linkova za promociju na mreži. Jedna od najvećih poteškoća za SEO eksperte je održavanje kontrole povratnih linkova koje su već uspostavili. Prilično je teško provjeriti odakle dobijate backlink, gdje je došlo do backlink-a, i zašto to ne utiče na rang vaše stranice.

Monitoring backlink-a je jedan od najkomplikovanijih zadataka u izgradnji linkova koji je izuzetno važan za optimizaciju web pretraživača. U ovom članku, pokazaću vam zašto je praćenje backlink-a ključno i kako uvek možete biti svjesni trenutne pozicije vašeg Backlink-a.

discover backlinks

Različite prilagodbe backlink-a

Zamislimo situaciju kada ste otkrili odličnu vezu iz velike medijske publikacije odavno, ali trenutno ne posjeduju svaku vrijednost vašeg SEO-a kao mjesta na kojoj je vaša veza postavljena provela rebranding, a vaše visokokvalitetne veze su nestale. Mislim da je ova situacija upoznata sa najvećim brojem web programera. Da biste izbegli takve neprijatne slučajeve, uvek morate pratiti svoje povratne linkove čak i kada su postavljeni pre više godina. Naravno, skoro je nemoguće ručno pratiti sve spoljne veze. Zbog toga trebate koristiti neke automatizovane alate za ovu svrhu kao što su Semalt Auto SEO ili SE Ranking. Na primer, Semalt će vam dati obaveštenja kad god dođe do nekih prilagođavanja u backlink-u. Pomoću ovog alata možete lako da proverite da li linkovi koji imate pozitivno ili negativno utiču na vašu web lokaciju. Dobićete detaljnu analizu zasnovanu na takvim merenjima kao što su Alexa rejting, neke spoljne veze, izvori indeksirani od strane Google bota, kvalitet sidra optimizacije, Google akcije, autoritet domena i tako dalje. Sljedeće mere će biti obezbeđene opcijama visokih stopa filtriranja.

  • Upravljanje linkovima

Povratne linije mogu pružiti veliku prednost vašoj web lokaciji SEO ili obrnuto uništiti reputaciju vašeg brenda. Da biste sprečili pad liste, morate otkriti povratne linkove koji mogu predstavljati pretnju vašoj kampanji za optimizaciju pretraživača i ukloniti sve štetne povratne kopije u vremenu. Koristeći Semalt Auto SEO, dobićete izveštaje o povratnim linijama lošeg kvaliteta. Savetujem vam da obratite posebnu pažnju na povratne linkove koji dolaze od kockanja, odraslih ili drugih lažnih spornih sfera u kojima linkovi sajta ne treba stavljati. Morate brisati ove veze što je pre moguće pomoću Google disavow alata.

check backlink profile

  • Pratite tekstove sidra

Morate pratiti ne samo izvore odakle dolazite na povratne linkove, već i sidro tekstove koji slede vaše veze. Profil neprirodnog povezivanja može prouzrokovati Google kazne. Morate upravljati i pratiti svoje sidre za povezivanje kako biste zaštitili svoju web stranicu od previše težine prema tačnim linkovima za ključne reči Source .

December 22, 2017