Back to Question Center
0

Šta biste trebali znati o plaćenim vezama?

1 answers:

Ako me neko pita koji je najznačajniji aspekt optimizacije pretraživača, odgovoriću da je nesumnjivo povratne. Bez obzira kako ih nabavljate. Stvar je u tome da bi trebali biti i što više, bolje. Nemojte verovati nikome ko kaže da je izgradnja veze mrtva. Ova pogrešna izjava širi neuvjereni i neiskusni webmasteri koji su nedavno kaznjeni od strane pretraživača.

Ako je vaša primarna onlajn poslovna svrha privući ciljani organski saobraćaj na svoje web stranice, onda se trebate usredsrediti na izgradnju povratnih linija. U ovom članku ćemo razmotriti kako kupiti nišne povratne linkove sa ciljem da privučete vode na vašu web lokaciju.

Uloga povratnih linkova u online promociji poslovanja

Pretraživači poput Google-a određuju vašu autoritet i reputaciju prema broju i kvalitetu povratnih linkova koje dolaze sajt iz drugih web izvora. Dolazne veze na vašu web lokaciju nazivaju se i ulazne ili unutrašnje veze. Ako web izvor ima mnogo veza od visoko autoritativnih PR9 ili 10 veb lokacija, onda će najverovatnije biti na TOP-u na stranici rezultata pretraživanja.

Ako se i dalje pitate za ulogu povratnih linkova u vašoj online promociji poslovanja, dozvolite mi da podelim sa vama neke bitne prednosti aktivnosti izgradnje linkova:

  • Poboljšanje rangiranja pretraživača

Ako je vaša veb lokacija povezana visokokvalitetnim nišama povezanim izvorima izvora ili onlajn medijima, Google će ga privući kao autoritativnije i dati joj viši rang na stranici rezultata pretrage.

  • Visoka stopa puzanja

Ako imate sitemap na vašoj web lokaciji, Google će indeksirati svaki novi sadržaj koji objavljujete. Međutim, pretraživači će češće raspoređivati ​​vašu web lokaciju ako pronađu sve nove povratne linkove koji ukazuju na to. Što više povratnih linkova dobijete, to će biti bolje za vašu lokaciju puzanja na mjestu koje je korisno za optimizaciju pretraživača na vašem sajtu.

  • Referalni promet

Kvalitetne povratne linije mogu donijeti veliki broj referentnih saobraćaja na stranice vašeg sajta. Ovaj saobraćaj takođe može uticati na vaš site PageRank i podići vlastiti domen. Štaviše, promet referala obično se pretvara u prodaju.

Da li treba da kupite nišne povratne linije?

Kupovina backlink je najbrži način da ih nabavite. Međutim, morate imati pametan pristup ovom procesu. Trebali biste biti svjesni da kupovinom linkova kršite Google webmaster smernice. Dakle, ako nemate inteligentan pristup povratnim linijama, najvjerovatnije ćete dobiti sankcije poput deindeksacije povratnih linija, gubitka pozicija rangiranja i tako dalje.

Kao što pokazuje praksa, rizik je toliko visok kada kupujete veze po niskim cenama, kao što je 5 dolara po linku. U većini slučajeva takvi niski troškovi govore o niskom kvalitetu web izvora koji vam obezbeđuje. Mnogo takvih sajtova sa spamovima stvoreno je sa jednim ciljem da kupuju i prodaju ulazne veze. Google može lako otkriti takve lokacije i sankcionirati ih, i zaradićete ih da ih oduzmete Source .

December 22, 2017