Back to Question Center
0

Interni linkovi su dobri za neke stvari, ali ne optimizirati svoju web stranicu! -SEO Expert From Semalt, Natalia Khachaturyan

1 answers:

Interni linkovi su od vitalnog značaja za pomoć korisnicima da navigiraju sa jedne stranice web stranice na drugu. Oni igraju značajnu ulogu u pružanju kohezivnog korisničkog iskustva. Ovi linkovi služe dve osnovne namene u optimizaciji pretraživača (SEO). Prvo, unutrašnje veze su odgovorne za olakšavanje procesa pretraživača otkrivanja stranica na vašoj web stranici. Takođe, kvalitet veza na vašim stranicama pomaže u rangiranju vaše stranice. Broj kvalitetnih unutrašnjih veza koji usmeravaju na stranicu daje pretraživačima signal kako relevantna je stranica.

Strategija sadržaja iz Semalt , Natalia Khachaturyan, objašnjava da unutrašnje veze prelaze sa jedne stranice na drugu domenu koja vam pomaže da navigirate na sajtu. Oni su takođe odgovorni za uspostavljanje hijerarhije zavisno od važnosti informacija koje se drže na datoj web lokaciji. Ovo takođe pomaže u širenju rangiranja snage oko lokacije.

Za visoko rangiranje SEOa, pretraživači moraju da vide sadržaj i kvalitet ključnih reči i način na koji se koriste. Da bi se stvari olakšale, pretraživaču će biti potrebna struktura linka za pretragu koja pomaže da pretražuje puteve sajta kako bi pronašla sve stranice web stranice. Najgora greška koju većina web stranica čini je skrivanje primarne veze ili sahranjivanje na način na koji pretraživač ne može pristupiti. Ovo sprečava prikazivanje stranica u indeksima pretraživača. Stranice možda sadrže odličan sadržaj i ključne reči, ali Google ih neće prepoznati, stoga neće doprineti rangiranju vaše stranice.

Najbolja struktura web stranice je ona sa minimalnim brojem veza na početnoj stranici i drugim stranicama. To omogućava rangirajućoj moći da ima gladan protok kroz celu lokaciju koja maksimizira rang potencijal za svaki stranica Da biste postigli ovo, potrebno je da koristite dodatne strukture URL-a i interne veze.To je format razumljiv za pretraživače jer je lako pratiti.Pajder pretraživača zatim indeksira sve stranice kako bi ih pripremio za rangiranje. su razlozi zašto neke stranice mogu biti nedostižne, tako da nisu indeksirane, a koje uključuju:

 • Zahtjev obrazaca
 • Ovo se može sastojati od osnovnih elemenata kao što je padajući meni ili potpuno istražena istraživanja. Ovi oblici mogu ometati pretragu pauka od pristupa linkovima ili sadržaju što ih čini nevidljivim za pretraživače.

 • Linkovi do kojih se može pristupiti samo unutar unutrašnjih polja za pretraživanje
 • Pauk ne može da pronađe sadržaj koji je sakriven iza unutrašnjih zidova polja za pretragu, tako da takve stranice neće biti indeksirane.

 • Un-Parseable JavaScript
 • Takve veze mogu biti neproverljive, au takvom slučaju pretraživač je irelevantan. Stoga bi trebalo razmisliti o korištenju standardnih HTML veza umjesto za veze bazirane na JavaScriptu.

 • Linkovi u plug-inima
 • Ovi linkovi ne mogu pristupiti pretraživačima.

  Ako stranice blokiraju robot.txt ili oznaka Meta robota

  Ove oznake Meta robota i robot.txt ograničavaju pauk od pristupanja određenoj stranici.

  Linkovi koji se nalaze na stranicama sa brojnim linkovima

Ovo će smanjiti ograničenje pretraživanja pretraživača. Zbog toga je mudro da se osigura da svaka stranica ima maksimalno 150 stranica, inače ćete sprečiti pajkanje nekih stranica.

Izbjegavanje pomenutih incidenata povećava sposobnost pretraživača da puzi na sve stranice koje im omogućavaju da budu indeksirane za rangiranje SEO-a. Osigurajte da te faktore uzmete u obzir prilikom kreiranja vaših unutrašnjih veza Source .

November 29, 2017