Back to Question Center
0

Jednostavna i jednostavna optimizacija slike Sa Semalt

1 answers:

Slike igraju veliku ulogu u stvaranju kvaliteta i angažovanju sadržaja. Možete zamisliti samo koliko je to dosadno ako otvorite web stranicu samo da biste se sreli sa velikim dijelom teksta. Infografika, fotografije, ilustracije i mnoštvo drugih datoteka sa slikama čine vaš sadržaj atraktivnim za oči. Osim toga, oni imaju potencijal da se uveličaju u više saobraćaja (očigledno putem rezultata pretrage slike).

Međutim, Lisa Mitchell Semalt Menadžer za uspeh klijenata, podseća vas da sve ovo može biti moguće ako optimizujete slike vašeg veb sajta za Google i druge pretraživače .

Izbor savršene slike

Prvi korak: Proverite da li je relevantno - Svi webmasteri moraju osigurati da su njihove web stranice relevantne i angažovane - backup data offsite in Portland. Loše korisničko iskustvo će definitivno dovesti do visoke stope iskljavanja, tako da biramo odgovarajuću sliku, na pravom ste putu.

Izaberite svoje slike na blogu i web lokaciji koristeći sljedeće smernice:

  • Osigurajte da se slike odnose na vašu nišu ili teme
  • Izaberite slike koje ističu tačke koje želite da vozite kući.
  • Vaše slike moraju poboljšati iskustvo gledanja / čitanja umjesto da poremete isto.

Pored toga, obavezno izbjegavajte korištenje slika na zalihama. To čini da vaše web stranice izgledaju generično, dosadno i ne uzimaju u obzir. Koliko god da je skupo za dobijanje kvalitetnih fotografija, možda nije loša ideja da unajmite profesionalnog fotografa.

Drugi korak: Dobijanje besplatnih slika

Veruj mi; nikada ne biste želeli da budete upleteni u tužbu za zaštitu autorskih prava. Kao takva, uvek je dobra ideja da koristite svoje slike. Evo nekih alatki koje možete koristiti za prilagođavanje slika.

Canva - sadrži biblioteku slika zaliha plus ilustracije i vektore, koje možete slobodno koristiti za izradu grafike. Canva takođe ima filtere, kao i šaku funkcije za uređivanje slika

Freepik - ovaj alat je sličan pretraživaču slika. Puzeće kroz stotine hiljada slika kako bi vam pružio onu koja najbolje odgovara vašem pretraživanju. Freepik je sjajan izvor za PSD, ilustracije, ikone, vektore i fotografije.

Google slike - ovaj resurs je savršen, ali budite pažljivi sa zaštićenim slikama. Za ovo promijenite rezultate pretrage tako što ćete izabrati 'označeni za ponovno korištenje'.

Flickr - u ovom slučaju koristite licencu za atribute, a ne derivativnu ili nekomercijalnu da biste izbjegli kršenje autorskih prava.

Dobijanje naziva datoteka datoteka slike

Kada napravite prilagođenu sliku, počinje stvarni posao. Optimizacija slike počinje odabirom odgovarajućeg imena datoteke. Zašto? Pa, povećavaju vaš rang SEOa. Evo najboljih praksi za imenovanje fajlova koje trebate staviti u upotrebu:

  • Koristite vezu kao separator riječi - nikada ne koristite podvučicu jer ih uopće ne prepoznaju pretraživači. Za Google, nema razlike između 'image_file.jpg' i 'imagefile.jpg'.
  • Biti koncizan i opisan - stavite što više detalja koliko možete.
  • Uvek koristite ključne reči prirodno.

Titlovi i alternativni atribut

Alt tekst ili alt oznaka odnose se na atribute koji se nalaze u oznaku slike. Koristite ove da biste više detalja o vašim slikama posebno prikazali onima koji nisu uključeni u ime datoteke.

Veličina slike

Povećajte brzinu svoje web stranice tako što ćete smanjiti svoje slike na najmanju moguću veličinu. Adobe Photoshop, ImageOptim, JPEGmini i PunyPNG su cool alati koje možete koristiti za ovo. Ne zaboravite da probate Google-ovu uvid u brzinu za identifikaciju slika koja povlače brzinu učitavanja stranice.

November 29, 2017