Back to Question Center
0

Marketing i marketing - Expert Semalt, Natalia Khachaturyan

1 answers:

Većina vlasnika preduzeća je svesna da mamac i promena marketinga nisu etički. Oni su pogrešni, ali ponekad možda i vi pada u zamku bez vašeg pristanka. Bilo da ste u zamku namerno ili ne, trebalo bi da znate kako to funkcioniše i zašto se smatra pogrešnim

Tokom vremena potrošači postaju pametniji i iako su ove marketinške taktike možda bile korisne u prošlosti, potrošači su sada svjesni kako izgledaju prekidači i mamci.

Kako mamac i prekidač radi

Strategija sadržaja Semalt , Natalia Khachaturyan, objašnjava da to znači da kompanija može oglašavati proizvod po niskoj cijeni, ali kada potrošači odu kupiti proizvod, smatraju da je nedostupan . Sada kada je klijent već u prodavnici ili na sajtu, kompanija će ih ubediti da dobiju nešto drugo što je skuplje od onoga što je oglašavano. U ovakvom scenariju, mamac je proizvod koji se reklamirao po niskoj ceni, a zatim je prebačen na nešto drugo sa većom stopom.

Ova strategija marketinga je u nekim slučajevima nelegalna jer je to lažna reklama. Međutim, neke firme možda neće imati problema sa tim. Imaju plan da povuku jednu od taktika. Na primer, oni mogu postaviti odricanje od odgovornosti na proizvodu koji ukazuje na to da je proizvod dostupan u ograničenoj količini. Ovo će pokriti kompaniju i ne može se uhvatiti u nevolje ako vam nedostaje..

Vatiranje nije pogrešno. Prebacivanje je pogrešan dio ovog plana. Vatiranje je dozvoljeno sve dok ne menjate proizvode. Neke od tipičnih mamaca i metoda prelaska koje možda koristite ne znate su:

Prodavci rezervnih delova Servisi

Upotreba imena vašeg takmičara za privlačenje saobraćaja na vaš proizvod

Ova taktika, međutim, zavisi od vašeg izbora reči. Ako reklamirate svoje proizvode ili usluge i fraze svoje reči da zvuče kao da prodajete stavku koju nemate, ali drugi popularni konkurent to radi, to se može nazvati baitingom ili prevarivanjem vaših klijenata. Pravno je upoređivanje vaših proizvoda sa vašim konkurentima, ali je pogrešno koristiti ih da biste ljude posetili.

Koristeći nebitne ključne reči i SEO mamac i prekidač

Primarni cilj korištenja ključnih riječi je optimizacija SEO rangiranja. Oni pomažu ljudima da vide proizvode povezane sa vašim poslom i povećavaju saobraćaj na vašoj web lokaciji. Ako uradite SEO mamac i prebacite, koristite ključne riječi koje nemaju nikakve veze s onim što vaša kompanija prodaje. Napravit ćete nebitne ili lažne ključne reči koje obično pretražuju većina pojedinaca, tako da više ljudi može doći do vašeg sajta samo da pronađu različite proizvode od onoga što su očekivali da pronađu.

Ako ovo zvuči kao nešto što radite u vašoj kompaniji, važno je napomenuti da vidljivost sajta nije uvijek važna, posebno ako se osobe koje gledaju neće pretvoriti. Strategija se naziva planom crne šešir u oblasti SEO, i stoga ga morate izbjegavati po svaku cijenu.

Poverenje je od vitalnog značaja za svako poslovanje. Ne ubijte ovo tako što ćete svojim klijentima pomisliti da ih prevarite na takav pregled na mreži od strane jednog od njih koji bi mogao uništiti vašu reputaciju i vaše poslovanje na slobodi. Proverite da li pravite ove greške u vašoj marketinškoj kampanji i izbjegavajte ih Source .

November 29, 2017