Back to Question Center
0

Ovaj oglasni svet ili kako napraviti potrošaće vas voli - Marketing strategije iz Semalt Expert

1 answers:

Sadašnji svet u kojem živimo je oglas, oglasni svet. Bez reklama, ne bi bilo potrebe za takvim stvarima kao što su televizija, radio ili društveni mediji. Neophodno je da moramo platiti više za stvari koje nam trebaju. 86% stanovništva vjeruje da su oglasi neophodni za emitovanje besplatnog sadržaja na mreži. Međutim, tržištu ne daju pravo da nas nadjuju sa reklamama. Slede četiri strategije koje je Oliver King, stručnjak Semalt , koji stvarno može učiniti potrošačima srećnim.

Da li je lično

Ne postoji ništa što gnjavima potencijalnim kupcima nego obmanljiv prodavac koji vas pokušava prisiliti da kupite ovaj ili onaj proizvod po svaku cijenu. To je ogroman izlaz i vrlo neefikasan kada je u pitanju konverzija. Potrošači mogu vas obavestiti ili uzeti u obzir svoje dosadne ponašanje i obavezati se da se nikada ne bavite s vama ili brendom koji predstavljate.

Socijalni pejzaž sada koristi pristup koji je više usmjeren prema potrošaču, što bi trebalo odražavati strategija digitalnog marketinga . Potrošači moraju biti tretirani na način na koji žele da budu tretirani. Jedini način da to postignu jeste da primjenjuju socijalni monitoring i analitiku..Oni pomažu u identifikovanju potrošačkih osećanja, tako da ih marketeri mogu usmeriti na cilj ako se angažuju u autentičnim razgovorima s njima. Optimizacijom ovih aspekata poslovanja, prodavac će biti u poziciji da pojačava svoje SEO pokušaje.

Neka bude relevantna

Koliko je personalizacija važna, nije moguće znati ko čita određeno mesto, u koje vrijeme pristupa i druge stvari koje mogu biti zainteresovane. Matična mreža treba da pomogne pružanjem preporuka sadržaju koji potrošači pratiti. Tržišta treba da znaju da preporuke moraju biti relevantne za ukuse i želje čitaoca. Ako uključuju veze sa postovima koji su povezani sa onim čitaocima koji su zainteresovani, ali inače ne bi pronašli, onda će sajt postati pouzdan i vredan resurs koji je dobar za SEO. Rezultat je da izdavač održava visok prihod, a istovremeno daje potrošačima nezaboravna iskustva u otkrivanju sadržaja koja će ih zadržati za više.

Učinite pravovremeno

Postoji nekoliko stvari koje potrošači smatraju neprijatnim kada je reč o digitalnom marketingu:

  • Kuponi koji pljuju za predmet koji su upravo kupili jer su beskorisni za bilo koga sa ograničenim prostorom ili finansijama da se založe pre nego što istekne.
  • Ponovljivi oglasi na Facebooku za robu ili usluge koje su već kupili
  • Polje za pretplatu na e-poštu koja se pojavljuje čim se pronađe njihov sadržaj
Prodavci rezervnih delova Servisi

Marketinšeri moraju da koriste digitalni marketing na način koji ih drži lojalnim. Navedene neprijatnosti mogu izgledati mala, ali male stvari se povećavaju. Zbog neograničenih izvora za stvari koje su relevantne za ono što žele, ne dajte im razlog da ne izaberete brend koji prodajete. Uz komentare povratnih informacija od klijenata i društvenih medija, obavezno uskladite sve usluge u skladu sa njihovim potrebama.

Neka bude relatibilan

Poslednji, ali ne i najmanji vrh je kreiranje sadržaja koji se dotiče relativnih ljudskih emocija. Emocije su odličan motivator. Neki potrošači mogu da se šale o tome kako je emocionalno manipulativan oglas, ali oni to nikada ne zaboravljaju u budućnosti Source .

November 29, 2017