Back to Question Center
0

Poboljšajte svoj SEO, pročitajte o optimizaciji slike! - Semalt Expert

1 answers:

SEO i optimizacija slike na stranici su dva osnovna koraka efikasne SEO kampanje. pretraživač je s vremenom postao inteligentniji i pametniji, a postupak dobijanja dobrog rangiranja je prilično sofisticiran. Kvalitetni sadržaj nije dovoljan jer morate obraćati pažnju na puno stvari. Razni faktori doprinose prikazivanju na rang listi pretraživača, a najvažniji faktor je način na koji optimizujete svoje slike za SEO.

Ako je on-page SEO stub vaše web stranice, optimizacija slike je građevinski blok. Jason Adler, Semalt Menadžer za uspeh klijenata, navodi da su slike jake vizuelne komponente vaših web stranica i daleko su bolje od članka iz hiljadu riječi. Važno je pravilno koristiti slike tako da oni mogu preneti poruku na prvi pogled

Slika Relevantnost:

Pobrinite se da slike koje odaberete su relevantne za vaš web sadržaj. Mnoge irelevantne slike neće vam dati efikasne rezultate SEO-a kao jedne slike sa relevantnim alt tekstom i opisom.

Prodavci rezervnih delova Servisi

Alt Tagovi:

Alt oznake igraju vitalnu ulogu u optimizaciji slike. Oni pomažu da se vaše slike pojave u rezultatima pretraživača i poboljšaju vrijeme učitavanja vašeg sajta. Svi pretraživači zavise od teksta vaših slika jer ne mogu čitati vaš sadržaj, tako da alt tekst i alt oznake odlučuju kako se vaše slike mogu rangirati u rezultatima Google slike..Jedna od najboljih praksi za alt oznake jeste da oznake ostane kratke, opisne i do tačke.

Veličina slike i hosting:

Veličina slike igra značajnu ulogu u poboljšanju ukupnog korisničkog iskustva. Uverite se da slike koje koristite nisu suviše teške da biste povećali brzinu učitavanja. Koristite male, ali lepe slike koje se lako mogu prikazati u rezultatima pretraživača. Preporučujemo vam da koristite slike u bajtovima. Alatke poput Yahoo Smushita mogu se koristiti za brisanje prekomernih bajtova sa slika, čineći ih lakšim nego ranije.

Image hosting je još jedan važan faktor kada je u pitanju generisanje veće saobraćaja u Google pretrazi slika. Google i drugi pretraživači daju više značaja za slike hostirane na istom domenu nego slike koje su hostirane na više domena. Glavni algoritam za pretragu Google slika je mešanje slika sa tekstom vaše web stranice.

Filename:

Kao što je ključna reč važna u vašoj URL-u, imena datoteka su neophodna za vaše fotografije. Ključna imena bogatih imena datoteka pomažu pretraživačima da bolje ocijene vašu web lokaciju. Ne biste trebali koristiti default ime datoteke, kao što je DSC0119.jpg, jer ne daju dovoljno informacija o vašim slikama. Umesto toga, trebalo bi da koristite deskriptivne datoteke i ključne riječi, koje trebaju biti razdvojene vezicama.

Prodavci rezervnih delova Servisi

Oznake za povezivanje slike i naslov:

Slika je privlačna i privlačna stvar koja opisuje vašu web lokaciju i njegov sadržaj. Pravilno povezivanje slike je SEO praksa. Trebali biste izbjeći direktno povezivanje vaših fotografija. Umesto toga, trebalo bi ugraditi slike i dobiti linkove na vašoj web stranici. Takođe, trebalo bi koristiti odgovarajuće oznake naslova. Naslovna oznaka pruža informacije o vašem sadržaju kada korisnici lebde svoje kurseve preko veza. Važno je dodati SEO-opis i relevantne ključne reči na svoje oznake naslova Source .

November 29, 2017