Back to Question Center
0

Prekinite dupliranje! - Uvid za dupliranje sadržaja Hachaturyan Nataliya, Semalt Content Strategist

1 answers:

Bing, Yahoo, Google i drugi pretraživač ne vole duplirani sadržaj. Duplikat ili kopirani sadržaj označava slične članke i tekstove koji su prikazani na različitim veb lokacijama na internetu. Kao rezultat toga, pretraživači ne dobijaju ideju o tome koja veb lokacija objavljuje originalni sadržaj i kako rangirati više lokacija ili blogova. Može štetiti rangiranje različitih web stranica, posebno kada ljudi započnu svoje e-commerce web stranice i povezuju različite verzije istog sadržaja. Moguće je upoređivanje duplikatnog sadržaja za kvalitet jer može izazvati probleme jer su na različitim web stranicama prisutne više kopija istog teksta ili članka.

Khachaturyan Nataliya, Semalt Content Strategist, objašnjava da kao čitač nećete voleti različite sajtove koji istovremeno objavljuju istu stvar. Čak i pretraživači ne vole sajtove i blogove koji prikazuju dupli sadržaj samo radi poboljšanja redova. Ako se suočite sa ovim problemom, niste sami, jer se mnogi webmasteri požale na to i uvedeni su različiti sistemi za upravljanje sadržajem kako bi se sprečio dupli sadržaj.

Uzroci duplikatnog sadržaja

Postoje brojni razlozi zbog kojih se sadržaj kopira i duplira na internetu. Najčešće korisnici ne kopiraju sadržaj sami, već ga uglavnom kopiraju roboti robota i spamera. To se dešava jer programeri ne misle kao korisnik ili pretraživač i osećaju se samo kao bots ili pauči. Možda ste primetili da sistemi baze podataka menjaju celu web lokaciju i u istoj bazi podataka, postoje vebsajtovi i softver koji omogućavaju da se isti članci više puta objavljuju na internetu.

1. ID sesije

Ako želite pratiti posetioce i čuvati informacije o vašoj web lokaciji, posetiocima bi trebalo dati različite "sesije". Sesija se održava kada korisnik klikne na vašu vezu ili web stranicu kroz ID sesije. Možete koristiti kolačiće da biste to učinili i to će značiti da sve unutrašnje veze dobiju ID sesije priložene URL-u.

2. Parametri URL-a koji se koriste za sortiranje i praćenje

Drugi glavni razlog za kopiranje ili kopiranje sadržaja je korištenje različitih parametara URL-a koji ne mogu promijeniti sadržaj na određenoj stranici. Na primjer, možete videti https://www.abc.com/keyword-x/and https://www.abc.com/keyword-x/?source=rss istovremeno, ali oni nisu slični URL-ovi i pretraživači će ih rangirati drugačije. Svaki parametar dodan URL-u ne može promijeniti vitalne dijelove sadržaja.

3. Skeneri i sindikati sadržaja

Ponekad sajtovi trećih strana kopiraju vaš sadržaj namerno, bez dozvole da znate bilo šta. Oni ne izdvajaju uvek vašeg prvobitnog sadržaja, a pretraživači ne razumeju kako se baviti ovim problemima. Što je čuvena vaša stranica, to će više skraćenica i spamera ukrasti njegov sadržaj.

4. Komentari paginacije

U Wordpress-u i drugim sistemima za upravljanje sadržajem postoje opcije za paginiranje komentara. To vodi članovima koji se dupliraju na internetu.

Ako vaš WordPress ili neki drugi sistem za upravljanje sadržajem stvara stranice koje su prilagođene štampaču i povezujete ih na svoje članke, Google će je naći nelegalan i može blokirati vašu web lokaciju. Prema tome, trebalo bi da izbegavate stranice koje se odnose na štampač i da se fokusirate na sveže napisane sadržaje.

Rešenje za duplikat

Ako ste odlučili koji URL-ovi su kanonski URL-ovi za vaš sadržaj, trebalo bi da započnete proceduru kanonikalizacije što je prije moguće. To znači da ćete morati omogućiti pretraživačima da znaju o kanonskim verzijama vaših web stranica i omogućavaju im da to pronađu što prije. U nekim slučajevima, možete sprečiti čitav sistem da kreira pogrešne URL adrese vašeg sadržaja, ali ponekad se neprestano preusmjerava. Ako ste kopirali sadržaj nekog, važno je kreditirati izvor tako da pretraživači dobiju ideju o tome odakle dolazi sadržaj. Međutim, predlažemo vam da izbegavate kopiranje sadržaja drugih i redovno pišete svoje članke. To će vam pomoći da dobijete dobar rang pretraživača Source .

November 29, 2017