Back to Question Center
0

Saveti o optimizaciji slike iz Semalt

1 answers:

Živimo u vizuelnom svetu, a značaj optimizacije slike ne može se zanemariti. Visokokvalitetne slike čine vašu web stranicu privlačnijom i pokreću puno organskog saobraćaja. Bez pravilnog sadržaja i optimizacije slike, možda nećete dobiti željene rezultate - appraisal equipment heavy. Optimizacija slike je korisna na mnogo načina, na primjer, pruža bolje korisničko iskustvo, postaje vrijeme učitavanja vaše stranice i nudi bolje rangirane opcije. Tehnologija vizuelnog pretraživanja napravila je istaknute korake u poslednjih nekoliko meseci, a pretraživači ne mogu identifikovati sadržaj slika. Dakle, oni zavise od teksta vaših slika da biste shvatili o čemu se radi i kako se odnose na teme ili članke. Evo najistaknutijih savjeta za optimizaciju slike za webmastere i blogere koje nudi Max Bell, Menadžer Success Manager Semalt .

Slike ne mogu pomoći u SEO:

Ako želite da se vaše slike pojavljuju na veb lokaciji, trebali biste imati potpuni pristup slikama slika. Ali slike u Stock-u ne mogu pomoći u SEO-u, jer ćete morati odvojeno da nastavite sa on-page i off-page SEO-om. Mnogi sajtovi su preplavljeni istim slikama slika, tako da biste trebali razmišljati o jedinstvenim i privlačnim slikama koje nikada nisu korišćene. Čak i kada su slike na zalihama optimizovane, one će imati iste efekte ili prednosti SEO-a kao i originalne slike.

Koristite kvalitetne slike:

Važno je koristiti jedinstvene i kvalitetne fotografije u svim vašim članovima. Što su inovativne slike koje koristite, bolje su vaše šanse rangiranja u pretraživačima..Originalne slike znače da koristite fotografije bez autorskih prava. Ako nemate pristup Shutterstock-u ili Getty Images-u, možete fotografisati interne fotografije koristeći kameru. Obezbedite posetiocima puno informacija o vašem brendu, a to je moguće samo uz vizuelno impresivne video zapise i fotografije.

Prodavci rezervnih delova Servisi

Dajte svojim klijentima pogled na vašu kompaniju ili pružite visokokvalitetnu sliku proizvoda na koju će vaši posjetioci odgovoriti.

Mnogi korisnici ignorišu fotografije. Kvalitetne originalne slike omogućavaju vam da ističete rezultate pretrage, pokažete ličnost vašeg brenda i privuku više ljudi na vašu web stranicu.

Pazite na autorska prava:

Bez obzira na sliku koju ste odabrali, trebalo bi da se uverite da su slike slobodne za korišćenje i da nema sukoba sa autorskim pravima. Ako imate pristup Shutterstock, Getty Images, DepositFiles ili drugim sličnim platformama, možete koristiti što više fotografija koliko želite, bez brige o sukobu autorskih prava. Ali ako nemate licence za korištenje svojih slika, onda ćete morati da se suočite sa skupom tužbom. Prema zakonu DMCA (Digital Millennium Copyright Act), korisnici ne mogu da koriste nečiji sadržaj i slike jer mogu kršiti probleme sa autorskim pravima.

JPEG je najbolji:

Postoje različiti formati slike, ali JPEG je najbolji i široko korišten format slike. Omogućava puno opcija za održavanje kvaliteta vaših slika prilikom promjene veličine ili komprimovanja. Možete igrati sa bojama, obrascima i senkama kako biste bili sigurni da je konačna slika prema izgledu vašeg sajta i sadržaju. Istina je da se JPEG slike lako kompresuju i mogu se koristiti iu malim i velikim veličinama.

Zavijanje:

Što se tiče SEO-a, važno je nazvati vaše slike. Trebali biste kreirati kratka i sveobuhvatna imena vaših slika i osigurati da se glavna ključna riječ dodaju u ta imena. Google, Yahoo i Bing će jednostavno popisati svoj sadržaj i slike ako se ključne reči i fraze pravilno koriste

November 29, 2017