Back to Question Center
0

Savjeti za optimizaciju slike iz Semalt Expert

1 answers:

Slike koje nisu optimizovane mogu dovesti do ozbiljnih posljedica vezanih za performanse web stranice. U većini slučajeva kada je brzina vaše web stranice veoma spora, "unoptimizovane" slike imaju veći dio krivice. Naš trenutni svet karakteriše konkurencija u grlu u skoro svim industrijama - salsa di pomodori siciliani. Zbog toga spori sajtovi jednostavno ne mogu da prežive toplotu.

Jason Adler, Semalt Menadžer za uspeh klijenta, upozorava da ako korisnik poseti vašu web stranicu i smatra da traje duže od navođenja, vrlo je verovatno da će skočiti na web stranicu vašeg takmičara ako se učitava relativno brže

Kako se uverite da vaše slike ne usporavaju vašu lokaciju?

Razmotrite korišćenje ovih sedam savjeta za optimizaciju slike kako biste poboljšali SEO:

1. Koristite kvalitetne originalne fotografije

Ovo je fundamentalna istina koja važi za sve vrste sadržaja veb sajta. Potrebne su vam najnonetnije i originalne slike na vašoj web lokaciji ukoliko želite imati bolje korisničko iskustvo. Ako možete snimati fotografije sa kvalitetnom kamerom ili dobiti dizajnera koji mogu da kreiraju originalne fotografije, bolje su kvote koje će vaša stranica morati biti visoko rangirana.

Iskustvo korištenja fotografija na fotografijama može biti razumljivo veliko. Međutim, zaista ne želite da imate fotografiju koju imaju milioni drugih lokacija.

2. Poboljšajte svoje slike pomoću alata

Korisnici vide slike koje nisu samo privlačne već i personalizovane. Alati za uređivanje fotografija su izuzetno široko rasprostranjeni preko interneta. Uvek možete pronaći odgovarajući alat da biste nešto dodali vašim slikama pre nego što ih objavite na mreži.

Bez obzira da li želite dodati tekst, jedinstvenost, ličnost ili potrebu za poboljšanjem svoje privlačnosti, postoji alat za to. Koristite alatke za uređivanje fotografija kako biste kreirali slike koje se ističu i daju vašoj stranici prednost.

3. Opisni i imena datoteka bogata ključnim rečima

SEO najbolje prakse naglašavaju važnost inkorporiranja ključnih reči u imenima datoteka koja opisuju sliku. Takvo ime datoteke informiše pretraživači o slici i šta je u njemu. Kada preuzimate slike, zamenite podrazumevani naziv sa nečim što opisuje sliku u najkraćem mogućem roku

4. Smanjite veličinu svojih slika

Možete smanjiti veličinu datoteke bez smanjenja kvaliteta slike. Promjenom veličine i komprimovanja slika, možete znatno poboljšati brzinu sajta.

Koristite funkciju "Sačuvaj za Web" u Adobe Photoshop-u kako biste osigurali da slike koje završe na vašoj web lokaciji imaju optimalnu veličinu.

5. Koristite pravi format datoteke

Postoje tri zajednička formata slike: JPEG, PNG i GIF.

JPEG je najpopularniji format jer zadržava veliku veličinu slike. GIF se uglavnom koristi za animacije i jednostavnu umjetnost. Podržava transparentne pozadine i stoga je savršeno za logotipe kompanija i druge elemente web stranice. PNG je modernija alternativa za JPEG i GIF. Ovaj format podržava transparentnost, ima automatsku korekciju gama i bolji raspon boja.

6. Optimizirajte tekst i naslov slike

Alt tekst i naslov slike treba da budu pravilno kreirani kako bi se vašoj web lokaciji postigla bolje rangiranje na SERP-u i omogućilo dobro korisničko iskustvo.

Alt tekst je možda najbolji način da se osigura da se vaši proizvodi pojavljuju na Googleovim web i pretraživanjima slika

7. Napravite sitemapove za svoje web stranice

Sitemapovi za slike pružaju pretraživačima informacije o slikama dostupnim na sajtu. Čak i ako JavaScript kôd učita sliku, sitemap omogućava ovim motorima da pronađu slike. Kreiranje sitemapa uključuje dodavanje informacija o slikama na stranici. Ovo se radi za svaku URL adresu navedenu u sitemapu.

Optimizacija slika za SEO definitivno vredi truda. Vaša web strana se učitava brže, a posetioci mogu brzo dobiti ono što žele. Spori vebsajtovi gube gubitak vidljivosti, smanjuju stope konverzije i time prodaju i prihode. Gore navedeni saveti će vam pomoći da izbjegnete ove gubitke.

November 29, 2017