Back to Question Center
0

Semalt Expert definiše svetske Top 10 spamere 2017 kako biste ostali sigurni

1 answers:

Milioni korisnika interneta svakodnevno brinu o spamu. Za dobro informisanu osobu, svaku novu e-poštu u prijemnom sandučetu se pristupa sa oprezom. Statistike pokazuju da je spam najveći broj putem e-pošte - semalt referral. U novembru 2016. godine, špijun poruke su činile 61,66 posto prometa elektronske pošte širom svijeta. To znači da je oko 82 milijardi neželjenih pošta dnevno cirkuliralo svet. Može vas šokirati da oko 80 posto neželjene pošte generiše mala grupa hard-core spam bandi.

Frank Abagnale, menadžer za uspeh kupaca Semalt , opisuje deset najvećih spamera na svetu u 2017. godini kako biste ostali sigurni.

1. Kanadska apoteka

Kanadska farmacija je verovatno najveći svetski generator neželjene pošte. Veruje se da se zasniva u Ukrajini / Rusiji i koristi različite botnetske tehnike i kineski web hosting za zatvaranje mreža i širenje "farma spam". U milionima spema koje šalje svaki dan, kanadska farmacija pretpostavlja da je najbolji izvor lekova protiv bolova i lekova za poboljšanje muškog pola.

2. Michael Boehm i saradnici

Ovo je dugogodišnja organizacija za spam spužve koja posluje pod različitim individualnim i poslovnim imenima. Koristi širok spektar jeftinih automatizovanih domena i VPS hosting IP adresa za pokretanje ogromnih spama.

3. Yair Shalev (Kobeni Solutions)

Hardcore spamer za spasavanje Kobeni Solutions se nalazi na Floridi i veruje se da je partner u kriminalu Darrin Wohl, renomiranog spamera ROKSO-a. U 2014. godini, Yair Shalevu je naloženo da plati 350.000 dolara kazni od strane Federalne komisije za trgovinu (FTC) u tužbi koja ga je povezala sa slanjem neželjenih poruka s potrošačima tokom obilaska Obamacara. U e-mailovima, upozorio je primaoce da ako ne bi odmah kliknuli na vezu za kupovinu plana osiguranja, prekršili bi zakon.

4. Dante Jimenez iz Aiming Investa

Ovaj spamer radi sa nekim od najgorih botnet spamera. Zajedno sa svojim saradnicima, Dante koristi hakirane servere i lažne hostere u istočnoj Evropi da preduzmu masovno spamovanje od botara.

5. Alvin Slocombe (Cyber ​​World Internet Services)

Alvin Slocombe trenutno spams koristeći niz pseudonima uključujući Brand 4 Marketing, Site Traffic Network, Ad Media Plus, eBox i RCM Delivery. različite lokacije i agencije za nadgledanje spama

6. Michael Lindsay (iMedia Networks)

iMedia Networks je Lindsay-ov zaštitni host za spamming operacije. Služi za nepropisno pružanje hostinga popularnim cyber-kriminalcima koji se nalaze u ROKSO-u. Korisnici Lindsay-a i iMedia Networks koriste botnet zombije, a zatim primaju neželjene pošte na spam. Ovaj spamer i njegova banda kradu IP adrese od korporacija duži vremenski period i koriste ovaj prostor za spam.

Prodavci rezervnih delova Servisi

7. Petera Severa (Peter Levašov)

Ovaj ruski sajber-kriminal je poznat kao jedan od najdužih operativnih spamera. Njegova specijalizacija je u pisanju i prodaji spamware-a i botnet pristupa. Takođe se sumnja da je uključen u stvaranje i oslobađanje trojanaca i virusa. Severa ima udruženja sa mnogim botnet spamerima iz Sjedinjenih Država i Istočne Evrope. Bio je partner Alana Ralskog, osuđenog američkog spamera.

8. RR Media

Na osnovu koje se verovalo da radi na Huntington Beach, SAD, RR Media je host za neželjenu poštu velikog obima koji koristi različita imena za obavljanje svojih spamming operacija. Njegove zabeležene bolesti uključuju slanje neželjenih elektronskih poruka maloletnicima koje ih vuku u alkohol i kockanje.

9. Michael A. Persaud

Majkl je optužen u februaru ove godine, nakon što je otkrio da je bio angažovan sa federalnim prevarama putem svojih spamming operacija. U optužnici se navodi da je ovaj spamer koristio neželjene spamove (koristeći više domena i IP) da bi poslali milione spam-poruka u najmanje 9 mreža.

10. Yambo finansije

Ova gadna spam organizacija se bavi skoro svim vrstama spamovanja. On hvata javnim serverima, ih preuzima i iskoristi za promociju lažnog softvera i lekova, pa čak i distribuira dete, incest i životinjsku pornografiju. Ukrajinski spammer takođe tvrdi da pruža "finansijske usluge".

Uz povećanje broja spama i spamere koji koriste više sofisticiranih metoda kao što su botneti, svaki korisnik interneta mora biti izuzetno oprezan kada je na mreži. Dobro je razviti i održavati određeni nivo skepticizma prilikom otvaranja novih e-pošte, pošto je većina neželjenih poruka poslata putem e-pošte. Ne želite da postanete žrtva bilo kog od navedenih ili drugih spamera.

November 29, 2017