Back to Question Center
0

Semalt Expert govori o najopasnijoj spammeru elektronske pošte u svijetu

1 answers:

Tokom članka, Julia Vashneva, viši menadžer za uspeh klijenata Semalt Digital Services, će vam reći o najpoznatijem i opasnom spameru u svijetu - ruskom spameru, Peter Levašov.

Federalni agenti su otputovali u Moskvu pre par godina kako bi se okupili pomoć ruskih kolega. Hteli su da uhapse najopasnije spamere e-pošte na svetu, ali su odbijeni. Američka agencija za sprovođenje zakona obavestila ih je o ovom pitanju. Spamer je koristio pseudonim Peter Sevara i bio je zaštićen od strane ruske vlade. Prema tome, niko ga nije mogao dodirnuti ili mu nauditi. Na kraju, agenti su se vratili i čekali dok njihova meta ne napravi greške.

Prodavci rezervnih delova Servisi

Dobra vest je da je napravio grešku i otišao u Barselonu na odmor. Vlada Španije godinama je bila za njim, a policajci su upali u hotelske sobe u kojima je ovaj spamer boravio sa suprugom i ostalim članovima porodice. Tada je uhapšen, a službenici za cyber security of Federal Bureau of Investigation odlučili su da istraže ovaj slučaj. Ovaj loš momak je zatvorio tone računara poplavajući ih virusima. Konačno, Odjeljenje za pravosuđe oslobađa sudske papire koje okrivljuju ovaj haker. Njegovo originalno ime je Peter Levašov. Optužen je za prevaru i nelegalno presretanje elektronskih razgovora. Očekuje se da će Petar biti prebačen u Sjedinjene Države za daljnje istrage..

Zvaničnici su tvrdili da je uhapšen i da je njegova mreža bila opsežnija nego ikada. Godinama je ovaj čovek koristio svoje carstvo da se bogatio obavljanjem prevara. Predsednik Donald Trump se nadao da će ovaj spamer uskoro videti svoju sudbinu. U prošlosti Kremlj je osudio slična hapšenja širom zemlje. Španska policija uspešno je uhapsila gospodina Levašova; a pre toga, uhapšen je u drugoj zemlji, ali je pušten zbog učešća ruske vlade.

Nadamo se da će i mnogi drugi spameri biti uhapšeni, jer vlade preduzimaju stroge mere protiv njih. Policajci i sajber sigurnosti su godinama sledili Levašovu, da budu precizni od 2006. godine. Do sada je ovaj čovek napravio trilione dolara koristeći svoju mrežu saputnika i hakovao je mnogo računara ubacivši njegov malware (Kelihos) u njih.)

Troškovi spam kampanja kreću se od 300 do 700 dolara po e-pošti. Ponudio je popuste svojim kupcima, privlače ih u svoje ponude i žele da ih ukrade. Glavni cilj g. Levašova bio je američki računar. Do sada nije jasno zašto je rizikovao svoj život putujući u inostranstvo sa svojom porodicom. Međutim, istraživači iz cyber sigurnosti kažu da je pokušao sakriti svoj identitet dok se preselio iz Rusije u Španiju.

FBI je dobio informacije da je Levašov napustio svoju zemlju i putovao u Barselonu na odmor. Američki policajci su odmah preduzeli mere i želeli da ga uhvate što je pre moguće. Tokom misije, agenti FBI-a su koristili ovlašćenja koja su odobrena amandmanima na ono što se zove Pravilo 41 Federalnih pravila krivičnog postupka. Omogućilo im je da zaustave ovu osobu da zaraze sve više računara virusima. A sada, Levašov će provesti ostatak svog života u zatvoru Source .

November 29, 2017