Back to Question Center
0

Semalt Expert - Kako ukloniti Darodar referrer spam iz Google analitike?

1 answers:

Spam spamera može biti značajno pitanje koje se suočava sa većinom vlasnika sajta. Na primjer, pojavljuju se brojni slučajevi u kojima Google Analytics beleži više posjeta web-u koje ne moraju nužno značiti da dođu do vaše web stranice. Darodar je domen koji čini spam posete sajtu. Ova tehnika je standardna za hakere crne šešir. Darodar služi kao baza treće strane, baš kao i web pretraživači koji koriste pretraživači da dođu do klijenata. Većina ljudi koji posluju sa web stranicama ili agencijama za SEO moraju razviti efikasne načine zaustavljanja Darodara.

Neki od načina koje je pružio Artem Abgarian, viši menadžer uspeha za kupce Semalt , kako bi vam pomogli da uklonite ovaj bot iz Google analitike, su sljedeći:

Zahtjev za uklanjanje sa svoje internet stranice

Jedan od načina da se bavi Darodarom može biti zatražiti od njih da zaustave svoj bot. Možete popuniti jednostavan obrazac koji pružaju i označite sajtove koje ne želite da posjete.

Prodavci rezervnih delova Servisi

Blokirajte Darodara od puzanja vaše web stranice

Za web stranice koje koriste Apache server, spuštanje .htaccess datoteke u koren vašeg direktorijuma može sprečiti da se Darodar pojavi. Uobičajeni bots za pretraživanje će i dalje videti vašu web stranicu, ali Darodar neće. Sa svog panela, videće 403-statusni kodni odgovor. Oni nemaju autoritet da vide tu stranicu, što znači da se šifra za praćenje GA neće izvršiti za snimanje posete. Možete pokrenuti kodove poput:

RewriteCond% {HTTP_REFERER} (. *) Darodar.com [NC]

RewriteRule ^ (. *) $ - [F]

Neophodno je biti oprezan dok pokrećete takav kôd na vašoj web stranici. Konsultovanje web dizajnera za ovaj korak može biti vrijedan poduhvat. Svaka greška u ovom koraku može dovesti do toga da se čitava stranica ne učita.

Primeni prilagođene filtere u Google analitici

Za ljude sa nalogom Google analitike, poslovanje sa Darodar-om može biti jednostavno. Pojedinačni filteri mogu biti od pomoći prilikom uklanjanja iz Google analitike, kao i zaustavljanje budućih referenci Darodara. Da biste izvršili ovaj zadatak, možete se prijaviti na svoj GA račun. Na kartici admin u gornjem desnom uglu možete dodati filter na kartici svih filtera. Možete ukloniti Darodar u filter kutiju. Podesite tip filtera da biste ga isključili. Radno taster za upućivanje treba postaviti na isključivanje. Ova prilagodba može zadržati referalni promet od Google analitike. Štaviše, moguće je primijeniti i druge prilagođene filtere kao što je IP adresa. Uvek zapamtite da sačuvate promene koje ste napravili pre nego što napustite stranicu za prilagođavanje. Ovi filteri mogu blokirati ove bote.

Zaključak

Uklanjanje Darodara iz Google analitike može smanjiti statistiku vašeg sajta na nulu. U nekim slučajevima, takav promet će se ipak pojaviti u vašoj prethodnoj statistici sajta. Međutim, možete koristiti ovaj vodič da ga uklonite sa vaše veb lokacije. Slično tome, možete napraviti značajna prilagođavanja kampanji na vašem sajtu Source .

November 29, 2017