Back to Question Center
0

Semalt Expert određuje kako se baviti spamom upućivanja u Google analitici

1 answers:

Ako primetite da vaša veb lokacija prima dosta referalnog saobraćaja i da su podaci prikazani u vašoj Google analitici, niste sami, pošto se mnogi ljudi suočavaju sa istim problemom. Većina referalnog saobraćaja je spam i trebalo bi da se reši što prije. Novi izvori spamiranja upućuju podatke u Google analitici u velikoj mjeri. Napadači ne samo da uništavaju rangiranje vašeg sajta u pretraživaču , već i bolje rangirane za svoje web stranice i blogove. Problem je u tome što mala preduzeća mogu da se bave upućivanjem spama i povećanjem broja prikaza na njihovim sajtovima.

Ivan Konovalov, menadžer Success Customer-a Semalt , ovdje pruža vrijedno rješenje u vezi s spamom upućivanja.

Napadači generišu neželjenu poštu u Google analitici

Prvo pitanje koje upućuje na pamet je zašto napadači i hakeri stvaraju neželjenu poštu Google analitike? Vlasnici i blogeri na webu vode računa o Google analitici i menjaju svoja podešavanja jednom u neko vrijeme. Oni uklanjaju i blokiraju IP adrese koje izgledaju sumnjičave i sprečavaju stvarne ljude da posećuju vaše web stranice. Mnogi hakeri koriste referentnu neželjenu poštu kako bi generisali i lažirali prodajne potencijale. Pored toga, oni ga koriste za širenje virusa i malvera i svakodnevno vrše phishing napade. Ako dođete da vidite neke sumnjive veb stranice u vašim referalnim podacima, nikada ne biste trebali kliknuti na tu lokaciju i uklonite ga iz Google analitike što je ranije moguće..

Kako se spam upućuje spam

Hakeri i spameri koriste razne tehnike za vođenje bota i ugradnju računarskih sistema u botnetima. Neke od njih generišu dosta duhovnih poseta i povećavaju stopu odsustva vaše stranice. Oni nastavljaju da šalju bote na vaše sajtove, uništavajući svoj ukupni rang na internetu. Napadači moraju pokrenuti JavaScript da prate vašu Google analitiku. Odavde prikupljaju podatke i potrebne informacije o vašoj lokaciji i učestvuju u lažnim aktivnostima.

Sa vremenom, Google je uveo dosta proizvoda i usluga kako bi osigurali bezbednost i sigurnost vašeg sajta na mreži. Možete koristiti svoje funkcije i opcije kako biste zaštitili svoju web lokaciju od hakera. Praćenje se može izvršiti jedinstvenim brojevima za sva svojstva. Jedno svojstvo znači da možete da koristite jedan broj numere ili kôd kako biste utvrdili da li vaše web stranice prima legitimni saobraćaj ili ne.

Prodavci rezervnih delova Servisi

Google analitika omogućava svojim korisnicima da koriste do pedeset svojstava po nalogu. To znači da ako posedujete AdSense, trebate dobiti jedan serijski broj po svojstvu. UA broj, što znači Urchin Analytics, je naziv proizvoda koji je Google kupio godinama za svoje korisnike. Njegove srednje cifre su stvarni broj računa koji biste trebali koristiti prilikom stvaranja nekretnina. Sva svojstva na jednom Google Analytics nalogu mogu dijeliti isti broj.

Takođe, Google analitika nam pruža opcije filtriranja. Jednostavno je napraviti filtere i ažurirati podešavanja analitike prema novim trendovima i taktikama. Mnogi vodiči i tutorijali su dostupni na internetu kako bi se oslobodili spam upućivanja. Možete da održite kvalitet svojih podataka u Google analitici tako što ćete podesiti podešavanja Source .

November 29, 2017