Back to Question Center
0

Semalt Expert opisuje WordPress Default .htaccess pravila

1 answers:

Nedavno ste možda primetili datoteku .htaccess prisutnu u korijenskom folderu vaše WordPress stranice. U ovom članku ćete naučiti mnoge razloge za ovo prilagođavanje koje je odredio vrhunski stručnjak iz Semalt , Artem Abgarian.

Postoji mnogo slučajeva napada spam napada koji ugrožavaju način na koji naš veb sajt odgovara u Google analitici - curso de fotografia en linea. Referentna neželjena pošta uzrokuje mnoge lažne posetioce koji utiču na kvalitet analitičkih informacija. Postoje neki WordPress .htaccess pravila koja diktiraju dozvole za aspekte poput veb pretraživača i bota. Većina hostskih servisa koristi Apache server. Kada se web stranica instalira u WordPressu, postoje neka pravila koja unosi u .htaccess datoteku. Ova stavka je datoteka koja se pojavljuje u root direktorijumu vaše web stranice. Različiti serveri imaju više načina za prilagođavanje permalink. U nekim slučajevima, webmasteri pokreću neke kodove koji pomažu u uklanjanju nekih referalnih spama.

WordPress .htaccess pravila

Kada je instalacija web stranice u toku na WordPress-u, većina važnih aspekata svoje podrazumevane instalacije pojavljuje se kao linije koda. Radni kodovi na vašoj web stranici trebali bi biti postupak koji se dešava s pažnjom. U nekim slučajevima, čitava veb stranica ne može odgovoriti. Ako niste sigurni šta radite, konsultovanje nekog SEO agencija ili kvalifikovanog osoblja može sprečiti štetne efekte. Neke od linija koda koje povezuju na Apache.org uključuju:

# BEGIN WordPress

Prodavci rezervnih delova Servisi

RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteRule ^ indeks \ .php $ - [L]

RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -f

RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -d

RewriteRule. /index.php [L]

# END WordPress

Pravilo prepisivanja prisutno u korenskom folderu pruža dodatne funkcionalnosti u vezi sa opcijom performansi ove web stranice. Ova datoteka sadrži putanju do fascikle u kojoj instalirate WordPress fasciklu. Programeri koriste ovaj link kako bi im pomogli da razviju efikasne mere za kontrolu dozvola dok koriste veb lokaciju. Na primjer, web stranica može doživjeti grešku 404 prilikom pokušaja pristupa.

Prva i poslednja linija ovog koda sadrže "#." Ovo bi trebalo da posluži svrhu komentara kako bi vam pokazao kako da pristupite vašoj .htaccess datoteki. Neke od prednosti pravila .htaccess za WordPress uključuju sprečavanje napada spam napada na Google analitiku. Direktive "Rewriterule" mogu pomoći u sprečavanju bot-a da pristupi index.php-u. Ovaj efekat je presudan u blokiranju lažnog saobraćaja koji bi mogao da dolazi iz referalnih spam domena.

Zaključak

Spam upućivanja postaje uobičajeni problem koji utiče na kompanije i njihove web stranice. U nekim slučajevima, web lokacije sa Apache serverom zavise od datoteke .htaccess prisutne u root direktorijumu vaše web stranice. Ova karakteristika je takođe standardna za uobičajene WordPress web stranice. Ova datoteka sadrži pravila koja diktiraju kako web posjete ili pajperi komuniciraju sa vašom bazom podataka. Ovaj članak za web razvoj sadrži neke od tehnika koje možete koristiti da biste prilagodili svoj odgovor na web lokaciju. U nekim slučajevima možete blokirati štetne programe upućivanja. Lažni saobraćaj ne bi trebalo da bude problem koji utiče na informacije o saobraćaju u Google analitici. Neki od

November 29, 2017