Back to Question Center
0

Semalt Expert otkriva vodič za stvaranje efikasnog e-mail marketinga

1 answers:

Većina internet prodavaca možda je u jednom trenutku pokušala da koristi e-poštu kao marketinšku tehniku. Takođe, marketing e-pošte je verovatno najefikasnija strategija online marketinga zahvaljujući udobnosti razgovora. Pored toga, marketing e-pošte je relativno brz i jednostavan za izvršavanje. Iznenađujuće, online prodavci su označili gotovo 84% svih emailova kao neželjene pošte ili su štetno izbrisani. Nisu svi e-mailovi postigli željene rezultate zbog grešaka koje se lako mogu izbeći.

U tom smislu, Aleksandar Peresunko, vrhunski stručnjak iz Semalt , opisuje ekskluzivan vodič za identifikaciju takvih grešaka i ispravno ih ispravi.

# 1

Prvo, pregledajte koren. E-pošta marketinga može se okončati u fascikli spamova primaoca kao što je poboljšano platformom koja se koristi za slanje e-poruka. Marketinzi koji nisu označeni za bilo koju uslugu, umesto da pošalju e-poštu u kućnom rješenju preko Outlook-a, trebaju razmisliti o usvajanju Email Providera (ESP). Najpoznatiji ESP beskrajno pojednostavljuje upravljanje mailing listom, pored potencijalnog povećanja isporuke.

# 2

Drugo, vrijeme je presudno. Preporučljivo je da se onlajn prodavači obrate u slanju e-poruka u jutarnjim satima. Ne garantuje da će e-pošta biti na vrhu prijemnog prijema primaoca slanjem ujutru. Umjesto toga, takva elektronska pošta može ostati neprimećena jer potencijalni klijent ima dosta e-mailova do jutarnjih časova. Najefikasniji od slanja marketinških e-poruka je u večernjim časovima kada će primalac vjerovatno biti vidjen kada primalac otvori svoje poštansko sanduče na drugi ili treći put.

# 3

Treće, fleksibilna optimalna frekvencija je značajna. Kruti raspored e-pošte može biti opasan, jer u primalnim korisnicima i potencijalnim kupcima postoje fleksibilni rasporedi..Stoga se ne preporučuje postavljanje vremena za slanje eksplicitnih elektronskih poruka određenoj grupi ljudi. Umjesto toga, koristite fleksibilan raspored za maksimalne prednosti.

# 4

Zatim poboljšajte karakteristike elektronskih poruka poslatih klijentima kako bi ih izbjegli od strane primaoca. Na primjer, online prodavci ne smeju slati e-poštu sa emocionalnim tonovima primaocima. Takođe, imena kompanija treba izbegavati u predmetnim linijama

# 5

Tržišna elektronska pošta treba podeliti prema ciljnim grupama. U vezi s tim, onlajn prodavci moraju razlikovati potencijalne / nove klijente i lojalne kupce. Svaka od grupa ima specifične potrebe koje se moraju adresirati pri slanju e-pošte.

# 6

Poboljšati čitljivost slanja e-pošte. Više od tri četvrtine svih elektronskih poruka otvara mobilni telefon. Na taj način, kako bi se izbegli spam-pošte, onlajn prodavači moraju osigurati da se poruke mogu čitati na svim uređajima. Na primer, slike bi trebalo lako videti na telefonu.

Prodavci rezervnih delova Servisi

# 7

Druga tehnika uklanjanja spam e-pošte je poruka sa drugim marketinškim alatima, kao što su veb-sajtovi i računi društvenih medija. Prepoznatljiv i kreativan jezik treba koristiti na svim marketinškim platformama vezanim za e-poštu.

# 8

Pripremite marketinšku e-poštu na način koji prodaje. Kratki ili dugi e-mailovi nisu najbolji. Umesto toga, prodavci treba da ulažu u e-poruke koje prodaju svoje proizvode. Na primer, onlajn prodavci moraju dati primaocima bitne informacije koje opisuju bilo koju ponudu i ne par riječi.

# 9

Na kraju, internet prodavci moraju raditi na protokolima e-pošte. Ovo su "pametne" automatizovane poruke e-pošte poslate na poseban način za određenu marketinšku kampanju. Sistem treba postaviti da šalje poruke koje privlače pažnju kako bi privukli čitaoce. Odlična baza podataka je ključ za održavanje efikasnog e-mail protokola Source .

November 29, 2017