Back to Question Center
0

Semalt Expert predstavlja ključne informacije o napadu Mirai Botnet

1 answers:

Dyn je jedna od top-rangiranih kompanija koja kontroliše dobar broj sistema domenskih imena pogodila je botičar Mirai koja je smanjila više od 100.000 online firmi. Prema izveštajima kompanije Dyn, botični napad Mirai bio je jedinstven jer je imao jačinu napada koji iznosi 1,2Tbps

Andrew Dyhan, Semalt Menadžer uspeha kupaca, navodi da su botovi napada Mirai fatalni u poređenju sa distribuiranim napadima odbijanja usluga. Napadi DDoS-a u potpunosti zavise od bombardovanja određene mreže sa nerealnim prometom dok se ne sruši. Prema nedavnom objavljenom blogu objavljenom od Dyn-a, Mirai botnet je nastao putem uređaja za internet stvari (IoT) kao što su DVR igrači i digitalne kamere.

Kako radi botnet?

Osim što je bio uključen u napad koji je pogodio Dyn, bot bot Mirai bio je povezan i sa napadom koji je pogodio blog o sigurnosti informacija, "Krebs on Security", koji je vodio Brian Krebs, jedan od bivših autora Washington Posta..Prema objavljenom izdanju Brajana Krebsa, napad koji je pogodio njegov blog za bezbednost informacija imao je napadnu snagu od 665Gbps.

Nedavna objava David Fidler, izvršnog direktora za cyber sigurnost u Odboru za vanjske poslove, podrazumijevala je da je distribuirani napad odbijanja usluga koji je pogodio Dyn išao na zapisnik, jer je također srušio vrhunske stranice kao što su Netflix, Guardian, CNN, Twitter i Reddit. Mirati botnet je uglavnom utjecao na lokacije u Evropi i Sjedinjenim Državama.

Fidler, stručnjak za cyber sigurnost, izvijestio je o Dynovom napadu, gdje je Fidler izjavio da se ne može sjetiti sajber napada sa jačinom napada više od 700Gbps. David Fidler je takođe dodao da organizacije i kompanije imaju ozbiljan problem u vezi sa sigurnošću uređaja "Internet stvari", gdje nije bilo boljeg rješenja predloženog za suzbijanje napada, kao što je napustio Dyn, žrtvu sajber napada.)

Prema nedavnom izveštaju koji su objavili stručnjaci za sajber sigurnost i vladine agencije, Dyn je postao osetljiv zbog problema nesigurnosti sa kojima se suočava IoT. Trenutno, istraga sprovedena od strane Dyn mrežnih rješenja je u toku, gdje kompanija navodi da je botični virus Mirai bio najveći sajber bezbednosni napad koji je poremetio internet i srušio glavne web stranice zasnovane u SAD-u i Evropi.

Joe Weiss, viši izvršni direktor koji nudi rešenja za sajber sigurnost i novinar koji piše o elektronskim pretnjama, takođe je izneo primedbe u vezi sa zlonamernom pretnjom na botru Mirai. Prema mišljenju Weiss-a, Mirai botnet se smatra menjačem igra u industriji sajber bezbednosti, pošto je teško predvidjeti novi oblik napada koju vodi Mirai botnet.

Joe Weiss je takođe podrazumevao da distribuirani napad odbijanja službe počinje kao posebno zasnovan napad i menja se u novu formu napada. Vajs je zaključio navodeći da je botnet Mirai vrsta napada koji mogu ostaviti bilo koju kompaniju žrtvom sajber napada. Prema njegovim riječima, rad na tome kako se boriti protiv botneta je jedino rješenje koje može zaštititi računarske sisteme kontrole od žrtava elektronskih pretnji. Uzmite u obzir da budite pažljivi i analizirajte gde većina vašeg saobraćaja dolazi od kako biste izbegli da ih uklonite botnetom Source .

November 29, 2017