Back to Question Center
0

Semalt Expert: Šta je referent Spam & Da li stvarno funkcioniše?

1 answers:

Spam za upućivanje je nizak kvalitet saobraćaja koji dolazi na vašoj web lokaciji putem sumnjivih izvora, kao što je darodar.com. Moguće je napraviti filtere koji isključuju saobraćaj koji se odnosi na ove domene. Kada isključite referere, sprečavate niskokvalitetne pogodke koje potiču iz statistike Google analitike. Generisanje ciljanog saobraćaja na vašoj web lokaciji trebalo bi da bude vaša glavna briga dok koristite veb lokaciju e-trgovine. Nedeljna ili mesečna analiza Google Analytics naloga je važna, tako da možete postići željene rezultate za kratko vreme.

Frank Abagnale, vrhunski stručnjak iz Semalt , razrađuje članak o korisnim pitanjima u vezi s tim.

Prodavci rezervnih delova Servisi

Šta je referrer spam?

Dok pregledate svoj račun Google analitike, možda ćete videti neke čudne posete u svom izveštaju i nikada ranije nisu čuli o tome. Ovo je referrer spam koji generiše dosta hitova svakog dana, a stopa odskokiranja je do 100%. Na kratko, referrer je sve što preusmerava posjetioce na drugu lokaciju. Dakle, stvari kao što su linkovi pretraživača , reklame banera, e-pošta i affiliate linkovi se pominju ako preusmeravaju saobraćaj na čudne izvore.

Tehnički rečeno, referrer spam je osobina HTTP zahtjeva koju je pretraživač poslao na određeni URL, IP ili affiliate link. Napomene korisne su samo kada ih prirodno kreiraju Google, Bing i Yahoo. Pošto je HTTP referer otvoren za modifikacije i promene, to je velika zloupotreba od spamera i trebalo bi da se reši što prije. Postoje dva glavna razloga zašto spameri odluče da vam šalju referalni promet..

1. Povećajte saobraćaj na sopstvene veb lokacije

Hakeri i spameri razvijaju automatizovane skripte da generišu stotine do hiljada poseta s lažnim referrer URL-ima. Drugim rečima, možemo reći da šalju lažni saobraćaj na različite web stranice kako bi stvorili povratne linije i povećali saobraćaj svojih web lokacija. Ovo generiše prihode za njih i rang njihovih lokacija poboljšava se u rezultatima pretraživača .

2. Povećati spoljašnje veze

Neke stranice objavljuju desetine članaka dnevno, a to je meta spamera. Oni uključuju povratne veze i daju kredite izvornim izvorima. Hakeri imaju za cilj da dobiju povratne linkove na svoje veb sajtove koristeći te veze. Veliki broj linkova se kreira svakodnevno, a rangiranje njihovih lokacija se poboljšava u roku od nekoliko dana.

Da li referrer spam radi

Ne, to ne funkcioniše i koristi se samo kod neobičnih SEO organizacija. Ove kompanije obećavaju da će povećati saobraćaj na vašoj web stranici, ali njihova obećanja zasnovana su na strategijama za SEO crne šešir. Ne možemo zanemariti činjenicu da ne postoji način da se riješi spam spamera. Oni povećavaju saobraćaj na web stranici, ali dugoročni rezultati nisu neefikasni. Sigurno je spomenuti da referrer spam ima potencijal da uništi performanse pretraživača na vašem sajtu i povećava stopu odbitka. Stopa odbijanja igra vitalnu ulogu u rangama pretraživača. Kada je bounce visoka u poređenju sa drugim sličnim web sajtovima, morate raditi na kvalitetu svojih članaka i rangiranje vašeg sajta polako će se spustiti bez obzira koliko je vaša optimizacija pretraživača neverovatna. Osim toga, možete zabilježiti povećanje propusnog opsega koji bi mogao bez razloga povećati račune za hosting Source .

November 29, 2017