Back to Question Center
0

Semalt Expert upozorava na najveće svjetske spamere. Budi siguran!

1 answers:

Ako primite veliki broj e-pošte sa vezama za online prodavnice ili ljudi koji prosjačuju za novac, postoje šanse da je spamer pogodio vaš ID i počela vam da šalje lažne poruke. U prvoj polovini 2011. godine, većina spama u našem inboxu dolazila je iz Indije - rating long term health care insurance. Do 2016. godine najveće zemlje koje šalju spam bile su Indija (20%), Indonezija (13%), Rusija (10%) i Južna Koreja (12%).

Nik Chaykovskiy, viši menadžer uspeha za kupce Semalt , pogleda ovde najznačajnije činjenice o svetskom spamu.

Prodavci rezervnih delova Servisi

Rusija je poznata po cyber kriminalcima i bandama poput Facebooka. Prema Trend Micro-u, koja je poznata sajberska bezbednosna kompanija u Kaliforniji, Rusija je sada u prvom planu kada je u pitanju online prevare i spam. Izveštaj Trend Micro-a otkriva da su najvidljiviji događaji poput iznenadne smrti Whitney Houston-a, društveno-političkog potresa širom svijeta i Linsanity-a pružali cyber-kriminalcima nove socijalno-tehničke materijale i ideje kampanje. Pomagala im da inficiraju i prodruju veliki broj ID-a i mreža e-pošte kako bi pristupili našim privatnim podacima.

Do osamdeset posto neželjenog neželjenog neželjenog sadržaja generiše grupa od preko 100 osoba, svi oni pripadaju neželjenoj bendu. Ime ove bande je Spamhaus. Baza registracija poznatih spam operacija (ROKSO) izazvala je mnogo problema za korisnike interneta..Prije nekoliko godina, spammer iz Ukrajine je poslao milione malvera i virusa koristeći specifičnu botnet tehnologiju. Domaćin spammerovog vebsajta bio je kompanija za web hosting u Kini, izvijestio je Trend Micro. Michael Boehm and Associates je bila američka organizacija koja se sastojala od velikog broja spamera. Poslali su automatiziranu neželjenu poštu i viruse na internet, stvarajući probleme različitim korisnicima. Njihov primarni cilj bio je okačena lista, a oni su delovali pod vodećim poslovnim i pojedinačnim imenima.

Yair Shalev je bio sjajni spamer s snegom sa Floride. On se udružio sa spammerom ROKSO, Darrinom Wohlom, kako bi razvio tehnologije za uništavanje velikog broja kompjuterskih i mobilnih uređaja širom svijeta. Dante Jimenez je bio spamer iz SAD-a koji je radio sa najgorim cyber kriminalcima i stručnjacima za botove širom svijeta. Bio je uključen u razne botnetske projekte spamovanja i bio je na čelu sa hakiranjem servera i istaknutih vesti. Peter Severa je bio profesionalni ruski spamer koji je napisao i prodavao različite programe za spamovanje, spamare i botove za milione i milijarde dolara. Takođe je bio uključen u pisanje i objavljivanje najgorih trojanaca i virusa u svijetu. Radio je sa raznim evropskim i američkim botnet spamerima i imao je partnersku saradnju sa spammerom u SAD-u, Alanom Ralskim.

Pre nekoliko meseci FBI je uhapsio Michael Persauda. Bio je uključen u obimne prevare i bio je optužen za različite operacije spamiranja. Yambo Financials je još jedan ukrajinski spammer koji je bio uključen u razne sajber kriminalce. Razvio je dosta piratskih programa i prodao ih za milione dolara. Takođe je postavio lažni bankovni račun na internetu i ukrao puno novca sa legitimnih bankovnih računa. Do sada je ovaj spamer optužen za razne sajber kriminalne radnje, a FBI je za njim. Pre ili kasnije, on će biti uhapšen, prenosi Trend Micro

November 29, 2017