Back to Question Center
0

Semalt Expert: Vrste sidro teksta i kako ih optimizirati za bolju SEO

1 answers:

Jedan od najuspešnijih efikasnih optimizacija pretraživača je korišćenje sidrenog teksta. Kada se pravilno koristi, sidreni tekst može značajno poboljšati rangiranje sajta na pretraživačima stranica sa rezultatima (SERPs).

Za one koji nisu dovoljno upoznati sa ovom temom, Andrew Dyhan, Semalt Menadžer za uspeh klijenta, objašnjava da se sidro tekst odnosi na klikove koji se mogu kliknuti ili tekst u hipervezi. Često su likovi / tekst u drugoj boji od ostatka sadržaja i ponekad su podvučeni - vichy purete. Kada korisnik klikne na tekst sidra, on ili ona se odvoje na drugu lokaciju. Ove sidere možete kreirati pomoću HTML ili CSS-a.

Zašto su sidro tekstovi toliko važni za SEO?

Tekstovi sidra verovatno neće biti toliko popularni kao oni danas, ako se ne koriste u svrhu povratnih linkova. Oni igraju veliku ulogu u korišćenju povratnih linija (važan faktor rangiranja SEO-a). Pored toga, pretraživači koriste ih za kažnjavanje sajtova za preveliku optimizaciju i spamovanje. Zbog toga je ključno za SEO stručnjake da jasno razumeju kako pravilno koristiti sidro tekstove.

Tekst sidra je takođe korisno za čitaoce sadržaja jer im daje ideju o tome koji sadržaj treba očekivati ​​da pronađu na ciljnoj destinaciji veze.

Vrste sidrenog teksta

Postoji mnogo varijacija sidrenog teksta. SEO stručnjaci mogu koristiti jednu ili kombinaciju sljedećih varijacija kako bi optimizirali njihov sadržaj:

  • Ciljana sidra: Eksperti marketinga na internetu uključeni u link building kreirajte sidro tekstove s ključnim riječima koji odgovaraju riječima web stranice ili dokumenta na koji ciljaju. Drugim riječima, ako želite da se povežete na web lokaciju koja sadrži sadržaj o idejama za renoviranje kuhinje, koristite ovu istu ključnu frazu u svojim hiperlinksima.
  • Generički tekst sidra: ovo su linkovi koji se mogu kliknuti na link koji vas usmeravaju na resurse koji mogu biti od pomoći. Primjeri generičkih sidra uključuju "dobijete više informacija ovdje", "kliknite ovde za besplatni citat", "nabavite besplatnu eBook ovdje" i tako dalje.
  • Brandova sidra: Brandovi sidri koriste tekst brenda firme. Oni se smatraju najsigurnijim tipom sidra koji se koristi. Zato će veliki brendovi kao što je Amazon koristiti što više brendiranih tekstova sidra u svom sadržaju jer postoji manja verovatnoća prekomerne optimizacije.

Prekomjerna optimizacija je preterana upotreba istog sidra na stranici ili pojavljivanja istog teksta na mnogim stranicama web stranice. To može dovesti do penalizacije od strane pretraživača jer se stranica vidi kao spamija i nije korisna. Prema tome, prekomerna optimizacija bi se trebala izbjegavati svim sredstvima.

  • Sidra za gole veze: Ovo su sidro tekstovi koji koriste URL lokacije kako bi se povezali sa njim. One su jednostavne za korišćenje, ali moraju biti dobro raspoređene unutar sadržaja. Gustina sidra za gole veze ne bi trebalo da prelazi 15%
  • Slike i alt alt tag kao ankeri: Korišćenje slika u sadržaju veb sajta je danas veoma cenjeno. Pomaže u povećanju interakcije korisnika sa sadržajem. Kada koristite sliku kao vezu sa drugom lokacijom, takođe daju odgovarajuću oznaku "alt" za sliku. Pretraživači čitaju ovu oznaku 'alt' kao tekst sidra.
  • LSI (Latent Semantic Indexing) sidra: LSI jednostavno podrazumijeva korištenje sinonima (ne obavezno savršenih sinonima) glavne ključne riječi. Oni su bliske varijante ključne reči. LSI sidra su od velike pomoći kada ne želite da koristite tačnu ključnu reč u svojim vezama.
  • Druga varijacija sidrenog teksta koja se smatra sigurnom i efikasnom je kombinacija brenda i ključnih riječi sidro. U ovom slučaju kreirate hiperveze sa svojim brendom i ključnom reči po vašem izboru. Na primer, možete koristiti usluge čišćenja pod nazivom "vaš brend" kao tekst sidra za ključne riječi +
  • .

Ako želite da izvučete najbolje od sidro teksta, uverite se da ih koristite zamišljeno. Treba ih distribuirati na odgovarajući način i na desnu gustinu. One takođe treba da budu kratke i relevantne za sadržaj na povezivačkoj i ciljnoj stranici. Spamični tekstovi sidra su direktna karta za penalizaciju, jer su i sidra koja u tekstu ne zvuče prirodno. Nikada ne koristite takve sidro tekstove u svom sadržaju jer će sigurno povrijediti vaš SEO.

November 29, 2017