Back to Question Center
0

Semalt govori o prekomernoj optimizaciji sidra

1 answers:

Izgradnja previše ciljanih linkova za vaše postove može zabrinuti vašu online kampanju, a da ne pominjemo što utiče na vaše rangiranje. Uopšteno govoreći, optimizacija se odnosi na generisanje mnogih veza sa ciljanim brojem sidrenog teksta gdje linkovi oduzimaju pomenutu vrijednost sadržaja i ne mogu više pružiti vrijednost.

Pre optimizacije sidro teksta je tema koja već nekoliko godina pokreće naslove - wireless security cameras small business. Marketing konsultanti, vlasnici sajtova e-trgovine i prodavači sadržaja imaju tendenciju da kreiraju previše ciljanih veza za svoje web stranice, scenario koji vodi do niske rangiranja u algoritmima. Da biste povećali angažman vašeg korisnika i rangirali visoko u algoritmu, razmislite o povezivanju stranica proizvoda i kategorija stranica na odgovarajući način.

Evo analiziranog izvještaja izvrsnih web stranica e-trgovine. Izveštaj sadrži sidro tekstove od 31 stranice proizvoda i 28 kategorija stranica. Kada je reč o marketingu sadržaja , razumevanje osnovnih atributa sidrenog teksta je od najveće važnosti. Frank Abagnale, Semalt Manager za uspeh klijenata, nudi vam da pogledate sljedeće atribute koji će vam pomoći da analizirate da li su linkovi koji sadrže sidreni tekst pravilno optimizovani.

  • Ključna fraza - Proverite da li ključna fraza sadrži dio sidro sa delimičnim podudaranjem
  • Naziv robne marke - U većini slučajeva, brend je prikazan kao sidreni tekst
  • URL - Proverite da li linka ima stvarni anchor tekst ili je samo URL
  • Branded - Proverite da li je brend naveden u tekstu sidra

Nenaseljen protiv Ciljani tekstovi sidra

U izveštaju koji sadrži 28 kategorija stranica i 31 proizvodne stranice, ciljani su 34,6% zabeleženih kodiranih veza..Jednostavnim rečima, ankeri s točnim podudaranjem zabeležili su se sa 18,05%, URL sa 17,88%, brend sa 30,84%, fraza sa 16,58%. Nenamenski tekstovi sidra zabeleženi su u 16,64%

Stranica proizvoda

U ovom slučaju, distribucija ciljanog sidra i ne-ciljani tekst je nejednaka. Stranice proizvoda isključuju stranice kategorije koje se odnose na linkove veza i linkove sa preciznim podudaranjem. U distribuciji su prikazane veze koje se odnose na fraze, a veze sa tačnim podudaranjem zabilježile su procentualno povećanje od 4% i 7% respektivno.

Stranice kategorije

Kada su u pitanju stranice kategorije, povezivanje dobrih fraza i ključnih reči će biti minimalno. Statistika pokazuje da je ciljanih 25% kreiranih linkova na stranicama kategorije. Na primer, 'ostalo' predstavlja ne-ciljanu distribuciju teksta sidro. U poređenju sa nespecifičnom distribucijom tekstualnog sidra, linkovi za URL i brendirane su zabilježili porast od 7% i 5% respektivno. Većina zabeleženog porasta predstavljao ključne reči i fraze. Važno je napomenuti da je utakmica brenda kategorije zabeležila distribuciju u iznosu od 12,23%

Uticaj prekomerne optimizacije na vašu online kampanju

Generisanje previše veza za vaš sadržaj negativno utiče na vaš rang. Kao prodavac prodaje, razmislite o povećanju sidro teksta i smanjenju broja ciljanih linkova u cilju ostvarivanja ciljnog tržišta u realnom vremenu

Važnost balansiranja vašeg standardnog profila ne može se smanjiti. Ako ste radili na SEO kampanji i vaša ključna reč za konvertovanje je i dalje rangirana, razmislite o kreiranju različitih tekstova sidra kako biste poboljšali vidljivost kampanje. U ovom slučaju izraz "normalno" podrazumeva različito značenje za različite industrije. Sprovedite istraživanje kako biste identifikovali najbolji sidreni tekst za vašu kampanju.

November 29, 2017