Back to Question Center
0

Semalt Islamabad Expert: Saveti za borbu protiv neželjene pošte u Google analitici

1 answers:

Spam spamera kreiraju se gusari, paukovi i boji sa namerom da vas privuku na sajtove upućivanja i vas pozivaju da kupite proizvode online. Ova neželjena pošta cilja statistiku analitike na vašem sajtu i porasla je. Nova spam spamera koja je pokrenuta je link.zhihu.com. Ako posjetite ovaj URL ili sličan, bićete preusmereni na stranicu na kojoj spameri žele da kupite svoje proizvode ili da promovišu svoj sadržaj na mreži.

Često referrer spam ima za cilj promovisanje virusa i malvera na internetu, a vi morate biti oprezni dok posjetite spam linkove i pregledate ih online. Pobrinite se da ih se rešite na svom Google Analytics nalogu. Možda mislite da je spam referrera neškodljiv jer povećava saobraćaj na vašu veb lokaciju, ali grešite. Bots i pauci generišu ovu vrstu saobraćaja, a hitovi koje primate nisu stvarni. Očigledno će povećati vašu stopu odbitka, a vrijeme provedeno na vašoj web lokaciji je nula sekunda. Duhovni saobraćaj neće vam dati pozitivne rezultate i neće vam se nadoknaditi podaci Google analitike. U zavisnosti od spamera spam je SEO strategija crne šešir i koristi se od strane ne-legitimnih kompanija i pružalaca usluga.

Vodeći stručnjak iz Semalt , Sohail Sadiq, ovde objašnjava kako da identifikuje spam sprata

Postoje neki načini da prepoznamo neželjenu poštu na svoj račun Google analitike, kao što su:

  • Ako nemate jezik koji se primenjuje na podatke analitike i koristite nešto drugo da biste opisali svoju lokaciju.
  • Ako ime domaćina posećuju nepoznati korisnici skoro svakodnevno.
  • Ako imate referentne URL adrese kao što su darodar.com i free-website-buttons.com.
  • Ako je sajt pogodio ruska neželjena pošta i haker prete da vam ukrade vaše kreditne kartice ili informacije o bankama..

Kako blokirati neželjenu poštu u Google analitici

Postoje različiti načini za sprečavanje spamiranja referera u vašem Google Analytics nalogu. Prva je upotreba filtera, a druga je da ih potpuno blokira.

Filteri su jednostavan način da se odbijaju niski kvalitet prometa u izveštajima. Lako se stvaraju, a preporuke se nikad ne snimaju nakon dodavanja sumnjivih veb lokacija vašim filterima.

Možete izmeniti .htaccess datoteku s ovim kodom:

#Step Referral Spam

RewriteCond% {HTTP_REFERER} primjerI \ .com [NC, OR]

RewriteCond% {HTTP_REFERER} primjer II \ .com [NC, ILI]

RewriteCond% {HTTP_REFERER} darodar \ .com [NC, ILI]

RewriteRule. * RÍR [F]

Ovaj kod treba staviti uz URL adrese koje želite eliminisati. Takođe možete kopirati i umetnuti liniju "RewriteCond" za sve URL adrese koje želite da blokirate na vašem Google Analytics nalogu.

Koristite filtre za blokiranje referenci duha

Tačno je da je blokiranje kroz .htaccess datoteku jednostavno, ali većina spamera je dovoljno pametna da ne dozvoli da se to desi. U takvim okolnostima, možete koristiti filtre za blokiranje referenci duha. Postoje neki tutoriali kako biste dobili inspiraciju. Prva stvar koju treba da uradite je da filtrirate saobraćaj analitike od strane hosta. Referenci spektra i referrer spam se prikazuju kao nevažeći imena hostova na vašem Google Analytics nalogu. Najpre biste pronašli svoju lokaciju i blokirali ih iz odjeljka Admin. Uverite se da ste blokirali sve sumnjive veb stranice i preporuke duhova koristeći ovaj metod Source .

November 29, 2017