Back to Question Center
0

Semalt: Kako blokirati Spam Spam - Potpuni saveti za zapamtiti

1 answers:

Trčanje na blog ili veb lokaciju e-trgovine predstavlja bogato i nagrađivano iskustvo koje nudi mnoštvo mogućnosti za rast poslovanja i stvaranje mogućnosti. Međutim, nekoliko idiota pokušava uništiti online kompanije i stvoriti prepreke za sve bez ikakvog posebnog razloga. Oni ne žele ništa više učiniti nego stvaranje nereda, a jedan od njih je upućivanje spamera. Sigurno je reći da su refereri spameri i hakeri grafiti umetnici na internetu koji uvek traže ostaviti nepismene oznake na internetu - friday the 13 spells.

Ako pregledate račun Google analitike i vidite povećanje referera sa nepoznatih veb lokacija, postoje šanse da je vaša web lokacija ciljana, a vi morate preduzeti mjere što prije. Veb sajtovi koji šalju neželjenu poštu su hulfingtonpost.com, priceg.com cenoval.ru i bestwebsitesawards.com. Možda zvuči čudno, ali većina webmastera i blogera nema ideju da njihovi sajtovi dobijaju lažne stavove, većina njih dolazi sa sajtova koje smo upravo pomenuli.

Srećom, Max Bell, menadžer za uspeh kupaca Semalt , ovde pruža neke načine blokiranja tih lokacija i zaustavljanje prometa od ometanja vašeg poslovanja na internetu.

Koristite .htaccess datoteku za borbu sa referentnim spamom

Ako je vaša web stranica hostovana preko Apache webserver-a, morate ga ažurirati..htaccess fajl. Najbolji način je da blokirate .htaccess datoteku kako bi isključili spamere i loše botove. Takođe možete ih preusmeriti na Apache-u, za koje možda nije lako pogoditi.

Google analitički filteri

U većini slučajeva, spameri i njihovi botovi neće posetiti vašu web stranicu. U takvim okolnostima, trebalo bi da blokirate ove bote i preuzmete ih na svoje web stranice ubacivanjem posebnih kodova na Google Analytics nalog. Takođe možete da pravite filtere u profilu Google analitike i to će vam pomoći da poboljšate kvalitet vašeg saobraćaja. Na sreću, Google analitika nudi puno uslužnih programa za uklanjanje spamera iz analitičkih podataka i izveštaja. Jedina loša strana ove procedure je da se ne primjenjuje na sve web stranice istovremeno.

Ručno konfigurišite filtriranje botova

Možete ručno konfigurirati filtriranje bota. Za ovo treba da idete na svoj nalog Google analitike i napravite novi filter. Izaberite opciju Custom i unesite određenu šifru u to.

Blokiranje Referrer spam IP adresa

Možete lako blokirati referrer spam IP adrese. Dopada mi se korak blokiranja saobraćaja koji dolazi od anonimnih IP adresa. Trebali biste biti sigurni da je pristup spamera odbijen na vašoj web stranici kroz ovu praksu.

Prodavci rezervnih delova Servisi

Lista isključenja za Google analitiku

Sledeći korak je osigurati da ste sačuvali listu za isključivanje IP-a za Google analitiku. Važno je zapamtiti da ne možete uživati ​​u najboljim rezultatima dok ne isključite ovu listu. Google analitika nudi veliki broj opcija za isključivanje liste i blokiranje IP adresa. Možete lako izabrati i instalirati dodatak na vašoj web lokaciji, osiguravajući potpunu sigurnost i zaštitu.

November 29, 2017