Back to Question Center
0

Semalt: Kako Google zna kada (i zašto) da biste zaustavili popunjavanje web stranice?

1 answers:

Google pauci su isto toliko važni kao i sami SEO kampani pri marketingu web stranice. Puzim sajtove i indeksni sadržaj sa svih stranica koje mogu pronaći. Takođe vrši ponovno indeksiranje na ažuriranim stranicama na sajtu. To radi redovno, na osnovu nekoliko faktora - backlinks from high pr sites. Oni uključuju, ali ne ograničavajući se na, PageRank, ograničavanje puzanja i linkove pronađene na stranici. Broj puta kada Google-ovi pauci popise lokaciju će zavisiti od jednog ili više ovih faktora.

Posetioci, kao i Google-ovi paukovi za puzanje, bi trebalo lako pristupiti veb lokaciji. To je razlog zašto je veb sajt koji je lak za puzanje dodatna prednost SEO kampanji. U suprotnom, Google neće biti u mogućnosti da pristupi sadržaju, što smanjuje položaj sajta na stranici pretraživača .

Ross Barber, menadžer za uspeh klijenta Semalt , definiše da su dva najvažnija faktora indeksiranja na kojima se oslanja Google kako bi uticali na odluku da li će usporiti ili zaustaviti popisivanje vašeg sajta su vrijeme povezivanja i HTTP statusni kod. Drugi uključuju komandu disavow, oznake "ne-follow" i robots.txt.

Povezivanje vremena i HTTP statusnih kodova

Faktor vremena za povezivanje odnosi se na količinu vremena koje bot baze za pretragu pređe na server i web stranice. Google je u velikoj meri cenio brzinu pošto je veoma indikativan za dobro korisničko iskustvo. Ako web stranica nije optimizovana za brzinu, lokacija će onda rangirati loše. Google paukovi će pokušati da dođu do web stranice, a ako je potrebno vreme za kreiranje veze, oni se vraćaju i pretražuju ih redom. Štaviše, ako Google gura da indeksira stranicu sa trenutnom brzinom, onda može prekinuti korisničko iskustvo jer može znatno usporiti njegov server.

Drugi faktor indeksiranja su HTTP statusni kodovi koji se odnose na to koliko dobro server odgovara zahtjevu za popisom sajta. Ako su statusni kodovi u opsegu 5xx, onda Google preuzima na sebe da zaustavi ili odloži brzinu kojom pretražuju trenutnu lokaciju. Bilo šta u okviru opsega 5xx je indikator mogućih problema sa serverom i da bi odgovarajući zahtev mogao biti problematičan. Zbog opasnosti izazivanja dodatnih problema, Google boji će se skloniti i voditi indeksiranje kada je server dostupniji.

Kada Google nastavi da puze na sajtu?

Google vjeruje u pružanje korisnicima najbolje iskustvo i rangira stranice koje optimizuju svoje SEO elemente prema ovim ciljevima visoko. Međutim, ako veb lokacija trenutno pokazuje gore navedene probleme, on će narediti njegovom Googlebotu da pokuša da ga popije kasnije. Ako problemi nastave, vlasnik će izgubiti priliku da Google prođe kroz svoj sadržaj i dodeli joj dobro zasluženi rang u rezultatima pretrage. Pored ovih problema, bilo koji znak neželjene pošte će imati blokiranu lokaciju da se ikada pojavljuje u rezultatima pretrage.

Kao i svi drugi algoritmi koje koristi Google, njegovi pauci su takođe automatski. Oni su razvijeni za pronalaženje, puzanje i indeksiranje sadržaja na osnovu određenih parametara. Ako se web lokacija ne uklapa u određene najbolje prakse, indeksiranje se neće dogoditi. Postoji mnogo drugih faktora, ali ne zaboravite da obratite pažnju na vrijeme povezivanja i HTTP statusne kodove vaše stranice.

November 29, 2017