Back to Question Center
0

Semalt: Kako ukloniti neželjenu poštu? Laki savjeti

1 answers:

Spam referentni promet postao je svakodnevni susret za većinu korisnika interneta. Oslobađanje od ovakvog saobraćaja je od suštinskog značaja za svakog vlasnika web sajta ili agenta za agenciju za SEO. Alatka Google analitike ima brojne načine uklanjanja neželjene pošte iz referentnog izveštaja GA. Spam promet bio je stari koncept tehnike pretraživača crne mreže - amazon wine notebook. Pojedinci bi koristili ovaj metod da lažu svojim klijentima kako bi svoje stranice učinili brzim. Štaviše, to bi moglo dovesti do lažnih reklamnih utisaka, što bi izazvalo velike gubitke na svojim klijentima bez sumnje. Razumevanje nepoželjne spam je neophodno za sve koji rade na elektronskoj trgovini.

Nik Čajkovski, viši menadžer za uspeh kupaca Semalt , ovdje objašnjava neke praktične probleme u tom pogledu.

Razumevanje referalnog prometa

Saobraćaj referera je posetilac koji klikne na svoje web stranice sa drugih veb lokacija. Kada web stranice povezuju na vašu web lokaciju, postoji direktna povezanost domena, što može dovesti do stalnog protoka posetilaca. Na primjer, možete kliknuti na link na vašoj web lokaciji iz domena kao što je National Geographic's Website. Podaci o vašoj domeni bi bili na Nat Geo sajtu jer ste postali Nat Geo sudija.

Šta je spam spam

Spam upućivanja je saobraćaj koji dolazi iz domena koje mogu ili ne mogu da se povezuju sa vašom veb-sajtu. Neke taktike mogu uključiti stvarne legitimne posete od stvarnih ljudi. U drugim slučajevima, referrer spam pokušava prevariti vaš kod za praćenje GA u snimanje posete stranice koja je lažna..U oba slučaja, vaša GA računa broj poseta koji se mogu ili ne moraju odraziti kao dio vaših posjetitelja. U mnogim slučajevima, referrer spam se može pojaviti kao preporuke duhova ili čak referrali upućivača:

  • Upute za puzanje: uglavnom su bota. Saobraćaj koji potiče od bota ako nije i zakonit. Oni dolaze na vašu web stranicu tokom legitimnih saobraćajnih sesija.
  • Referenci Ghost-a: Oni ne posećuju vašu web stranicu. Međutim, uspevaju da prevare vašu Google analitiku da registruju lažnu posjetu.

Uklanjanje referrer spama

Svim webmasteru su potrebni osnovni alati za bavljenje saobraćajem koji ne dolazi od stvarnih klijenata. Na primjer, neki od alatki koje webmasteri koriste za obavljanje usluga za backlinking mogu pomoći osobama da uklone spam spam. Na primer, možete aktivirati neke od njih na kartici Postavke administratora.

Na kartici "admin" možete aktivirati usluge filtriranja bot-a. Postoje podaci o neželjenom sadržaju kao i pauci koji imaju tendenciju da popišu web stranicu iz različitih razloga. Stvaranje prilagođenih bot filtara može pomoći da se ne zadrže neki od ovih izvora prometa koji možda nisu legitimno važeći. Neki domeni poput Semalt imaju poznatu istoriju bacanja napada spama.

Od suštinskog je značaja da koristite e-poštarskog provajdera koji je siguran e-mail provajder može filtrirati neki referalni promet sa web lokacija. Oni mogu učiniti čitavu sesiju pregledavanja sigurna, kao i zaštitu vaših klijenata od mogućih spam napada.

Zaključak

Spam referera je veliki problem sa većinom korisnika Interneta. Neke od agencija za SEO crne šešir imaju tendenciju da koriste taktiku upute za spam kako bi pružile svoje brze rezultate. Ovaj saobraćaj nema osnov za njegovo primenjivanje. Možete se suočiti sa nekim kaznama kada pokušate rangirati koristeći spam saobraćaj. Ovaj vodič vam može pomoći da izbegnete promet saobraćaja.

November 29, 2017