Back to Question Center
0

Semalt: Možemo li zaustaviti pretraživače od indeksiranja određenih stranica u WordPressu?

1 answers:

Ako ste razvili novu web stranicu, idealno je blokirati pretraživače od puzanja i indeksiranja vaše stranice sve dok nije potpuno pripremljena.

Spustite se na savete koje je odredio Ross Barber, vrhunski stručnjak iz Semalt , ako ste zbunjeni kako da zaustavite pretraživače od indeksiranja vaše stranice.

Paukovi pretraživača pretražuju vašu stranicu kako bi cepili svoje stranice za indeks. Većina webmastera se uzbuđuje znajući da pretraživači indeksiraju i popise svoje stranice, ali postoje trenutci kada vaše web stranice neće biti pravilno indeksirane.

Nažalost, u WordPressu nema izbora koji vam omogućava da zaustavite svoje stranice od popisa. Jedina opcija koju imate je omogućiti pretraživačima da popune sve, a ništa ne ostavlja. Zaustavljanje Google-a, Bing-a i Yahoo-a od indeksiranja vaše stranice je neophodno ako nije u potpunosti pripremljeno.

Prodavci rezervnih delova Servisi

Na primjer, ako imate blog na kojem nekoliko stranica nema sadržaj, bilo bi odlično zaustaviti pretraživače da indeksiraju vašu lokaciju dok se te stranice ne budu spremne. Razni blogovi i web stranice ne blokiraju pretraživače od popisa stranica koje se mogu preuzeti.

To znači da sve više ljudi može preuzeti svoje e-knjige, digitalne datoteke i druge medije čak i kada sajt nije spreman za objavljivanje. Oni mogu da preuzmu materijal sa nekih privatnih stranica tako što čine brze pretrage na mreži. Ako želite da zaustavite pretraživače od pajkanja svojih stranica i poruka, trebali biste zapamtiti sljedeće metode.

Dodajte oznake Meta robota u zaglavlje teme

Metoda 1

Moguće je blokirati više stranica od rezultata pretraživača korišćenjem uvjetnih oznaka WordPress-a..Da biste dobili željene rezultate, trebalo bi da koristite odgovarajuću uslovnu oznaku. Na primjer, ako želite blokirati jedan post, onda se koristi oznaka (is_single), a ako želite sprečiti stranicu, onda se (is_page) koristi za tu WordPress stranicu. Važno je dodati kod u odjeljak zaglavlja naslova header.php teme vaše teme. Kad god je potrebno, možete koristiti različite uvjetne oznake za različite stranice.

Metoda 2

Postoje tri načina dodavanja meta oznaka na vašu web stranicu promenom template header.php. Najbolja je činjenica da je ishod svih tih metoda isti, ali možete odabrati metod koji vam je lakši od drugih. Za blokiranje određene stranice ili posta, trebalo bi da imate njegov ID i uredite ga. Kada izaberete ID tog posta ili stranice, moći ćete da zaustavite pretraživače da ih indeksiraju. Možete da ubacite YouTube link u adresnu liniju pregledača. Drugi način je dodavanje specifičnog koda u odjeljak zaglavlja template header.php template. Ovaj kod označava post identifikaciju koju želite da blokirate. Možete blokirati što više stranica koliko želite pomoću ove tehnike. Treći i konačan način podešava sve ispravno. Blokiranje tačnog broja stranica i postova je važno. Ako ste pravilno dodali kod, možete videti u odeljku zaglavlja te stranice.

Koristite opciju prilagođenog polja za WordPress

Treći i neobičan metod koristi opciju za prilagođavanje polja WordPress. Ovaj metod je jedan od najboljih i najefikasnijih. Prije svega, trebalo bi dodati određeni kod u odjeljak zaglavlja područja header.php. Kada se ovaj kôd ubaci, ne možete ga promijeniti sve dok lokacija nije spremna da se potpuno indeksira.

Smatram da su gore navedene tehnike korisne i jednostavne za konfigurisanje za vaše klijente. Ako koristite bilo koji od ovih metoda za blokiranje velikog broja stranica i poruka od indeksiranja, trebate napraviti rezervne datoteke na tim stranama i zabilježiti one koje želite da blokirate Source .

November 29, 2017