Back to Question Center
0

Semalt predstavlja glavne vrste filtera Google analitike

1 answers:

Filtri Google analitike su izvrsni način za izmjenu i promjenu podataka u svim prikazima stranica na vašoj web lokaciji. Može se koristiti za uključivanje i isključivanje informacija i stvaranje izmena kako će izgledati podaci u izveštajima Google analitike. Štaviše, filteri nam pomažu da transformišemo informacije, tako da se njen sirovi oblik menja u poravnati oblik i dolazi do očekivanja korisnika. Kao rezultat toga, dobijate dosta šanse da razvijete svoje poslovanje na Internetu, a Google analitika može primijeniti filtere sa prikaza na jednoj stranici na drugu, tako da se stopa otiska svog web sajta u velikoj mjeri smanjuje. Kada podaci budu u potpunosti obrađeni, možete videti konačne rezultate u UI izveštajima vašeg naloga Google analitike.

Ivan Konovalov, Semalt Menadžer za uspeh kupaca, opisuje ispod glavnih tipova filtera Google analitike:

Spambot filter

Prva kategorija je spambot filter. To je najneverovatniji i neverovatan tip, i lako je proveriti na stranici Postavke prikaza. Za ovo treba da posetite odjeljak admin i potražite opciju Bot filter. Kliknite tu opciju i kreirajte filtere za sve sumnjive IP adrese. Pobrinite se da se oslobodite pauka i bota koristeći ovu opciju i potvrdite polje Aktiviraj prije zatvaranja prozora. Spambotovi filteri pomažu vam da se rešite bota i pauka i osigurajte kvalitet vašeg prometa na web stranici .

Isključiti interne IP adrese

Još jedna mogućnost je da isključite interne IP adrese i sve te IP adrese koje izgledaju sumnjičavim za vas.To se može uraditi sa vašeg naloga Google analitike.Uđite u račun i otvorite postavke View opciju.Tu ćete videti opciju Kreiraj filter koju morate kliknuti da biste kreirali nove filtere za vašu web lokaciju.

Prvo, morate odlučiti da li želite da napravite nove filtere ili želite primijeniti prethodne filtere na vašu web lokaciju. Kada odlučite, sledeća opcija je da imate dovoljan broj filtera i primenite ih na što više stranica. Kliknite na opciju Select kada ste kreirali filtere i sada je vrijeme da ih primenite na vašu web lokaciju. U međuvremenu, važno je znati razliku između unapred definisanih filtera i prilagođenih filtera. Za vašu lakoću želimo da kažemo da su unapred postavljeni filteri specifične vrste predlošaka koje možete koristiti za automatsko kreiranje filtera. Sa druge strane, prilagođeni filteri omogućavaju vam da prilagodite i promenite podešavanja vaših filtera pre nego što se aktiviraju.

Odlučiti svaki URL u mala slova

To je važan korak i ne bi trebalo zanemariti po bilo kojoj cijeni. Trebali biste primorati URL-ove sa velikih slova na male slova i prilagoditi njihova podešavanja prema pravilima i propisima Google analitike. Ako imate puno stranica sa različitim URL adresama, morate ih što pre pretvoriti u male slova. Ne dozvoljava vam da se pokažu u rezultatima pretraživača , sve dok ih ne smanjite

Konačne misli

Kada jednom prilagodite gornja podešavanja i primijenite filtre u skladu s tim, kvalitet vašeg web sajta prometa će se početi poboljšavati. Filtre treba primeniti na sajt samo ako su ga pogodile sumnjive ili anonimne IP adrese. Inače, nema potrebe za aktiviranjem ovih filtera Source .

November 29, 2017