Back to Question Center
0

Semalt: Super vodič za blokiranje referentne spam u Google analitici

1 answers:

Nik Čajkovski, stručnjak iz Semalt , uvjerava da je upućivanje spama jedan od problema sa kojim se trenutno suočavaju webmasteri. Situacija se pogoršavala tokom godina, što znači da neko negde od velikog novca stvara spam spam.

Ghost and Referal Spam

Spam je napravio svoj put do izvještaja Google analitike. Spameri traže ranjivosti u sistemu tako da mogu da se pojave u izveštajima o podacima veb-sajta. Oni to rade uz nadu da izazivaju dovoljno radoznalosti do tačke da webmaster poseti njihovu web stranicu da vidi zašto su u izveštaju. Problem je u tome što ne povećavaju saobraćaj - led riflettore. Oni čak i ne uspevaju jer su botovi. Oni koriste kôd za praćenje JavaScrip koji koristi Google Analytics da bi napravio obaveštenje da je došlo do posete. Oni završavaju skretanje vitalnih statistika kao što su skokovi odbijanja i drugi elementi koji se koriste za analizu angažovanja. Neophodno je blokirati spam spam ako su potrebni tačni podaci, posebno ako se oslanjaju na njega da bi donosili marketinške odluke.

Postaje teško blokirati spam spam, posebno pošto spameri rade veoma brzo, povećavajući brzinu neželjenih poruka kao i izvore. To znači da webmasteri treba da poboljšaju napor koji su stavili na uklanjanje i umnožavanje ovih izvora. Posebno je zabrinjavajuće za ljude koji imaju nove sajtove koji ne dobijaju mnogo legitimnog saobraćaja. Povećanje stope spama na takvim lokacijama bi predstavljalo više skewosti, što bi čak moglo biti i više od dnevnih pogodaka koje dobija.

Koliko je to lako?

Jedna strana učitava evidenciju kao jednu posjetu. Ghost spameri koriste kôdu za praćenje Google analitike i šalju podatke o saobraćaju direktno na izveštaje, čime prave posetu. Možda će biti potrebno 0,001 sekunde da učitava jednu stranicu na nekom serveru..Međutim, možda su prisilili preko 100 ovih falsifikovanih poseta na Google naloge mnogih drugih sajtova širom svijeta. Sasvim je lako kupiti samo jednog domaćina. Sve dok spameri budu sigurni u ROI, ima mnogo štete koju mogu učiniti s njima.

Prodavci rezervnih delova Servisi

Rešenja koja dolaze kratki

Neke tehnike su ponekad toliko napredne da rješenja koja se koriste za blokadu neželjene pošte ne uspijevaju. Jedna od njih je misteriozna online usluga pod nazivom Darodar. Sledeće metode nisu obrisale iz GA.

  • Datoteka .htaccess. Ne radi jer spam spam ne dodiruje stranicu
  • Lista isključenja upućivanja. Nedostaje ažuriranje
  • Filteri za isključivanje. To je zastarela metoda jer se fokusira samo na buduće neželjene pošte, a ne retroaktivne za prošle baze podataka o spamu.

Filter isključivanja gotovo se približio eliminaciji Darodar referalne spam. Njeno jedino ograničenje bilo je to što nema stalnu i konzistentno ažuriranu spamersku listu upućivanja.

komad Missing Puzzle

Odlično rešenje za identifikovanje i blokiranje podataka upućivanja i duhova treba da bude veoma ažurirano, dolaze iz šire baze podataka i retroaktivne prema prošlim informacijama. Na osnovu tri elementa za optimalno rješenje, ovdje je onaj koji radi.

Korak 1: Korišćenje segmenata za isključivanje neželjene pošte

Bolje je koristiti segmente jer ne prave trajne promjene podataka. Ako slučajno filtrirate stvarne referere dok koristite filtere, ne postoji način da ih povratite. Moguće je izgraditi stare podatke pomoću segmenata, uprkos tome koliko dugo postoji. Takođe se može primijeniti retroaktivno.

Korak 2: Održavanje liste isključenja

Slack je alat koji webmasteri mogu koristiti za praćenje izvora upućivanja..On obaveštava korisnika o svim novim referalima i daje im upozorenje: da li da daju belu listu ili crnu listu sumnjivog referalnog izvora.

1. Slack prima sve referale, i

2. Koristi PHP za sortiranje svih rezultata po porudžbini, a zatim potom petlju finalnu listu webmasteru da vidi da li bilo koja izgleda izgleda. Ako nije,

3. On prosleđuje sve sumnjive neželjene pošte na lagani kanal koji korisnicima nudi izbor između lista lista ili crne liste. Koju opciju biraju, to vodi do koraka 4,

4. Ona preusmerava na stranicu koja verifikuje presudu kao potvrdu za izbor.

5. Slack zatim čuva i zaključava sve identifikovane spamere u bazi podataka

6. Završni prikaz čistih podataka biće u regeks formatu. Kopirajte i nalepite u Google analitiku.

Slack omogućava webmasterima da ažuriraju listu isključenja najmanje pet puta dnevno.

U Reality-u, može se raditi nekoliko rešenja:

Uprkos tome što je to dokazana metoda, biće još bolje ako ga webmaster dopuni drugim tehnikama, samo da bi se osiguralo da pokrivaju sve baze. Osim pomenutog rješenja:

  • Kliknite na polje za potvrdu koje traži od Google analitike da isključi poznate bote i pauke,
  • Primijenite "uključite filter hostname"
  • Koristite kolačiće

Inclusive filter koji je pomenut gore je efikasan ponekad, ali ne i najbolje rješenje na duži rok jer:

  • Spriječavanje imena hosta nije teško napraviti, a analitički spameri ga sve više koriste kao ranjivi.
  • Ako je podešavanje pogrešno, može se završiti filtriranje stvarnih referera
November 29, 2017