Back to Question Center
0

Semalt vas traži da budete oprezni. Armije zombi računara idu u ofanzivno!

1 answers:

Frank Abagnale, Semalt Menadžer uspeha za kupce, kaže da u savremenom svetu, zombi vojske napadaju ne samo ekrane, već i internet. Oni napadaju internet u obliku botneta. Prema internetskim specijalistima, botnet označava vojsku računara koji su zaraženi sličnim malverom. Botičar ima daljinsko upravljanje takvim kompjuterima koji im omogućavaju da komanduju zombije i botove bez znanja žrtve.

Pored toga, bot držači mogu preneti uputstva unutar računarskih mreža. Uputstva su usmerena na sifoniranje bankarskih akreditiva, brojeva kreditnih kartica, lansiranja napada na sajtove, reklamnih prevara i pružanja malvera ili spama. Boteti su se pojavili na sudskom saslušanju u Senatu ranije ovog mjeseca sa Jamesom Comijem, direktorom FBI-a. Ranije, senator Sheldon Whitehouse je upoređivao botnete sa korovima koji su "zli" i zatražili od direktora da procijeni jednu od najvećih problema sa kojima se može suočiti korištenje interneta. Comey je primetio da ne postoji "dobar botnet". Dalje je objasnio da vojska zombija ima loše namere.

Prodavci rezervnih delova Servisi

Botneti postoje već više od jedne decenije i sada postaju najpopularnija taktika koju koriste hakeri da naprave brze pare i mašine za otmicu. Prema internetskoj sigurnosnoj industriji, botneti su rezultirali procjenjenim gubitkom od više od 110 milijardi dolara globalno tokom vremena..Štaviše, oko 500 miliona računara pada na napad na botnetske napade svake godine što znači 18 žrtava u sekundi.

Eksperti citiraju Morrisov crv kao prvi botnet koji je objavljen 1998. godine. Iako je ovaj crv zarazio stotine računara na ARPAnetu, prethodniku na moderan internet, zaista nije bio botnet koji je definisan u današnjem kontekstu. Robert Morris Jr., koji je stvorio crni Moris, nije kontrolisao zaražene računare i nikada nije zarađivao ništa od svojih operacija.

Trenutno, botneti su dobro uređena kriminalna preduzeća često sastavljena od miliona zaraženih računara koji mogu donijeti botove ili njihove klijente milijarde dolara. U 2007. godini, FBI je pokrenuo akciju na botnete kroz operaciju pod nazivom Bot Roast. Gospodin koji se zvao John Schiefer bio je optužen i osuđen u botnetskom krivičnom predmetu koji je rezultat tog procesa. Bio je krivično gonjen zbog prisluškivanja, a ne zbog zloupotrebe računara i prevare, zakon koji se koristi za izvođenje hakera. Džonov botnet malware je napadao 250.000 računara i koristio ga je za sifoniranje PayPal akreditiva od žrtava.

U drugoj operaciji Microsofta 2014 nije dobro funkcionisala. Softverski gigant je dobio sudski nalog da bi preuzeo kontrolu nad gotovo dvadeset domena koje su koristili Jenxcus i Bladabindi. Microsoft nije uspio poslati komande zaraženim strojevima umjesto zaplijeniti sumnjive domene pa je onemogućio naredbe botnet-a. U tom procesu, proizvođač softvera zaplijenio je mnoge legitimne domene, čime je srušio adrese adresa miliona klijenata.

Kompanija je priznala svoju grešku i preokrenula svoje postupke kako bi povratila usluge klijentima. Međutim, taj potez je pokazao kako masivni pritisci na botnete mogu prouzrokovati neželjene posledice. Uprkos činjenici da su neke operacije za borbu protiv botova bile uspješne, još uvijek nema znaka botalne apokalipse. Ovo je zbog visoke brzine kojom zombi zaraze mašine Source .

November 29, 2017